De publiekslezing “Missie Maan” door Alex Scholten

In het Schothorsterbos staat het Het Groene Huis. (adres: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort) en op deze locatie is op vrijdag 21 april 2023 een publieksLezing “Missie Maan” die verzorgd wordt door Alex Scholten.

Dit wordt georganiseerd door de Sterrenwacht Midden-Nederland. Met de recente lancering van de onbemande Artemis I begint een nieuwe fase in het maanonderzoek vorm te krijgen. Waarom gaan we terug naar de Maan? We stonden vijftig jaar geleden toch ook al op de Maan?

In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van het onderzoek naar de Maan en wat er sinds de Apollo-tijd allemaal gebeurd is. Wat is het doel van dit Artemis-project en wat is het verschil met de Apollo-maanreizen? En hoe heeft de ruimtevaart tot nu toe bijgedragen aan meer inzicht over de geschiedenis van onze nabije buur.

Alex Scholten (1962), woonachtig in het Gelderse Eerbeek, is al 50 jaar actief amateur-sterrenkundige, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar ons zonnestelsel. Hij is publieksvoorlichter bij de Volkssterrenwacht Bussloo (bij Apeldoorn) waar hij regelmatig presentaties en cursussen verzorgt. In het dagelijks leven is de spreker werkzaam als IT teamcoördinator bij de verzekeringsmaatschappij Achmea in Apeldoorn. Recent heeft hij zijn eerste boek “Reis naar de Sterren” uitgegeven.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *