Kunstroute Hoogland in het weekend van 8 en 9 juni 2024 

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni wordt de Kunstroute Hoogland gehouden.

Om het jaar wordt door de Kunstroute Hoogland een expositieweekend óf een atelierroute door het dorp georganiseerd. Dit jaar is het weer een reguliere route waarin de kunstenaars met gastexposanten een heel weekend tussen 12.00 en 17.00 uur hun ateliers openstellen. De route concentreert zich dit jaar in ateliers en expositieruimten aan de oostkant van Hoogland. Er doen 20 kunstenaars aan de Kunstroute mee.

De werken die tentoongesteld worden zijn dit jaar vrij gekozen door de kunstenaars, zonder een overkoepelend thema. Er is een grote diversiteit aan kunst van schilderkunst, tot fotografie, beeldhouwwerk, collages en keramiek. Behalve dat de kunstwerken te bezichtigen zijn, zijn ook de kunstenaars zelf aanwezig, die hun eigen werk graag toelichten en vragen over bijvoorbeeld het maakproces van hun kunst kunnen beantwoorden. Een unieke kans dus om ook de makers van de kunst te kunnen spreken!

Op vrijdagavond 7 juni wordt de route geopend door wethouder Micheline Paffen-Zeenni in de Pastorie van de St. Martinuskerk in Hoogland. De officiële opening is om 20.00 uur. Ook is in de Pastorie het gehele weekend een overzichtsexpositie te zien met van alle deelnemers van de Kunstroute een werk. De overzichtsexpositie in de Pastorie is ook na het kunstweekend nog te bewonderen t/m 1 september 2024 (op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur). De ateliers zijn enkel in het weekend van 8 en 9 juni te bezichtigen.

Adres: Pastorie St. Martinuskerk, Kerklaan 22 te Hoogland

Iedereen is van harte welkom en kijk voor de laatste info op: www.kunstroutehoogland.nl

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

1 reactie op “Kunstroute Hoogland in het weekend van 8 en 9 juni 2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *