Annemarie Kommeren is 50 jaar muzikant bij Muziekvereniging Sint Caecilia

Dit jaar bestaat de muziekvereniging Sint Caecilia 95 jaar en dat wordt gevierd tijdens het komende voorjaarsconcert van 18 maart 2023 in Theater de Flint. In dit jaar zijn er ook een aantal jubilarissen, waaronder Annemarie Kommeren-de Grave. Zij is dit jaar 50 jaar lid van deze vereniging. Aan de vooravond van dit memorabele moment ontmoet ik Annemarie in het verenigingsgebouw ’t Driespan. Dit gebouw is voor haar een zeer vertrouwde omgeving, omdat zij minimaal tweemaal per week komt repeteren bij het Opleidingsorkest en het Fanfareorkest. Het gebouw wordt op dit moment grondig gerenoveerd en te midden hiervan sprak ik haar. Al gauw laat zij een aantal foto’s zien die haar zeer dierbaar zijn.

“Mama, dit wil ik”
Op een van die foto’s zien we haar toen zij 10 jaar oud was. Zij woonde toen met ouders en zus in het Brabantse Oisterwijk. In de tijd dat zij daar op de lagere school zat werd een jeugdharmonie opgericht en daar werden leden voor gevraagd. De harmonie liet via school brieven uitdelen aan alle leerlingen en toen Annemarie thuiskwam zei ze tegen haar moeder: “Mama, dit wil ik.” In eerste instantie klarinet spelen. Echter: haar pinken waren wat te kort en daarom koos zij voor de piston. Je ziet haar op de foto dit blaasinstrument bespelen.

Lees het artikel hier verder op de site van muziekvereniging Sint Caecilia

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

1 reactie op “Annemarie Kommeren is 50 jaar muzikant bij Muziekvereniging Sint Caecilia

  1. Lieve Annemarie,

    Fantastisch. Van harte en wat een pracht meid ben je toch dat je zo trouw aan onze “Muziek” bent gebleven. Voor mij vele goede en heerlijke herinneringen.

    Met veel warme groeten uit Luzern, Zwitserland
    Anneke Keizer (oud lid van St. Caecilia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *