Kinderburgemeester is dol op oranjetompoezen

Op 4 april jl. is de elfjarige Lynn Verhoeven tijdens de raadsvergadering Het Besluit officieel geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester van Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen. Het is nu een mooi moment om haar eens beter te leren kennen voor de inwoners van ons Hoogland. Binnenkort gaat zij op Koningsdag meedoen aan diverse activiteiten in onze stad. Zo is ze op Koningsdag aanwezig bij de Aubade in Hooglanderveen. Op een ander mooi moment komt ze misschien ook naar Hoogland.

“O, ja daar had ik nog niet zo aan gedacht”

Als je kinderburgemeester bent van onze stad, dan hoort daarbij een ambtsketen. Ze  gaat deze dragen bij de diverse bezoeken in onze stad. De vraag is dan gauw gesteld: wat zien we daarop? Zij neemt ons mee en vertelt wat we zien: “De keten is gemaakt door de Amersfoortse kunstenaar Anna Skubisz.” Anna gaf de kinderen van de ABC-kunstateliers de opdracht om een typisch Amersfoorts vlaggetje te maken, waarin naar voren moest komen wat onze stad voor hen betekent. Lynn: “Een van de kinderen die meedeed, was Ruveyda. Zij maakte een tekening van de vier stadspoorten, in 3D. Anna vond dit zo mooi, zij heeft samen met goudsmid Evert de tekening in het zilveren medaillon gegoten.” Op dit medaillon zien we in totaal 8 torens van de 4 stadspoorten en dit vormt samen de verbinding. De overspanning van tussen de torens is ook de verbinding die we moeten hebben in onze samenleving. Na deze opmerking komt de reactie van Lynn: “O, ja daar had ik nog niet zo aan gedacht”.

Plezier maken zonder gepest te worden

Na het mooie metafoor-moment vragen we of zij wel eens in Hoogland is geweest. “Ik woon in de wijk Zielhorst en vanuit hier ben ik een aantal keren naar Hoogland geweest. Ik ging toen een ijsje halen bij ijssalon Kleine Jopie. Maar ook ben ik wel eens, samen met mijn hond, gewandeld naar Hoogland. “ Zij hoopt binnenkort vaker een bezoek te brengen aan Hoogland.

“Vooral de tompoezen zijn erg lekker”

In Hooglanderveen gaat zij op Koningsdag  de Aubade bezoeken, samen met onze burgemeester. Het vieren van Koningsdag vindt zij erg leuk en vooral geniet ze van de oranjetompoezen. Deze vindt zij erg lekker, waarna we samen erg moeten schateren van het lachen.  “En de koning ontmoeten, dat staat op mijn verlanglijstje.”

Aan alle kinderen in Hoogland doet zij de wens: “Maak vooral veel plezier, want dat is op deze dag gewoon erg belangrijk. Zonder pesten, armoede, lichamelijke beperking en eenzaamheid te voelen. En daar wil ik enorm aan werken.” We eindigen dit interview met haar quote: “Wijsheid is weten. We zijn samen een. Liefde is voelen en je bent niet alleen. ” Hopelijk zien we haar gauw in ons Hoogland.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *