De Lezing: Een middag aan zee met Martin Hendriksma

Komende woensdagmiddag 16 november 2022 om 15:00 uur is er in de Don Boscozaal van de Pastorie een lezing met Martin Hendriksma. Twee jaar geleden hebben we hem ook al uitgenodigd en de belangstelling was groot. Nu nodigen we hem weer uit en onderstaand leest u meer daarover.

Aan zee. Een kroniek van de kust
Martin Hendriksma schreef het alom geprezen boek Aan zee. Een kroniek van de kust over hoe de Nederlander de afgelopen vijf eeuwen langzamerhand de kust ontdekte. Hoe het strand van onheilsplek veranderde in ons favoriete oord van ontspanning. Op deze middag vertelt hij daarover. En over de gevolgen van die massale kustliefde. Onlangs zond Omroep Max de tv-serie Langs de kust uit, die Hendriksma samen met Huub Stapel presenteerde.  Zijn lezing wordt voorafgegaan door een ludieke kustkwis, met prijzen.

Eerder schreef Martin Hendriksma een boek over het bij Terschelling vergane goudschip Lutine en een biografie van de rivier de Rijn, die werd bewerkt tot de tv-serie Langs de Rijn (2020) die hij eveneens samen met Huub Stapel presenteerde.

Deze lezing begint om 15:00 uur en de pastorie is open om 14:30 uur. Kom op tijd, want vol = vol. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Er wordt gezorgd voor koffie en thee. Na afloop van deze lezing vragen we u wel om een ENERGIEKE vrijwillige bijdrage. Ook is het mogelijk om in de pauze en na afloop zijn alom geprezen boek Aan zee. Een kroniek van de kust bij hem te kopen.

Bekijk hier de promo: Van het Zwin in Zeeland tot aan de Eemsmonding in Noord-Groningen | LANGS DE KUST

en hier de promo van zijn boek: Aan zee. Een kroniek van de kust’ van Martin Hendriksma

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *