Lezing over Godfried Bomans in de Pastorie

Op 2 maart 1913 is de Nederlandse schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid Godfried Bomans geboren in Den Haag. In zijn leven heeft hij meer dan 60 boeken en vele andere geschriften op zijn naam staan. Hiervoor heeft hij tijdens zijn leven weinig officiële erkenning gekregen, in elk geval niet in de vorm van een literaire prijs. Godfried Bomans werd bij het grote publiek vooral populair door zijn roman Erik of het Klein Insectenboek (tien drukken in het verschijningsjaar 1941) en na de Tweede Wereldoorlog met de strip Pa Pinkelman in de Volkskrant en weer wat later met zijn columns op de voorpagina van die krant, zijn stukken in Elsevier en zijn radio- en tv-optredens. Bomans was ook een groot kenner van het werk van Charles Dickens. Bomans is beroemd geworden met het citaat: “Had mijn vrouw maar één zo’n been” Op 22 december 1971 is hij in Bloemendaal overleden en dat is dit jaar 50 jaar geleden.

De katholiek Godfried
Nu organiseren we op donderdagmiddag 21 oktober om 14:30 uur een lezing met Fred Berendse. Hij is de voorzitter van het Godfried Bomans Genootschap. In deze lezing gaan we het o.a. hebben over de tijd dat Godfried vraaggesprekken voerde met zijn eigen broer en zus, die beiden een groot deel van hun leven in een klooster hebben doorgebracht. Maar ook hebben we de vraag wat dit met hem deed en dat spiegelen we naar onze huidige tijd. Godfried heeft veel betekend en dat willen we in deze lezing voor het voetlicht brengen Noteer dus de datum 21 oktober en aanvangstijd 14:30 uur in uw agenda. Het wordt georganiseerd in de Don- Boscozaal van de Pastorie.

Het Godfried Bomans Genootschap is op Youtube ook te vinden. Kijk hier voor meer info!

Voor deze middag kunnen we maximaal 30 à 40 gasten ontvangen, want we houden in deze Coronatijd voldoende afstand van elkaar. Bij binnenkomst dient u een vaccinatiebewijs of testbewijs te laten zien via de CoronaCheck app of op papier. Na afloop vragen wij u een vrijwillige bijdrage!!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *