Een ‘gouden’ zwemplak voor Rick Westerveld bij Swim to Fight Cancer

Afgelopen zondagmiddag 11 september, werd onder ideale weersomstandigheden door 383 deelnemers gezwommen in de vijver bij Emiclaer voor Swim to Fight Cancer. Samen haalden zij hiermee een bedrag van € 200.326,– op.

Een van de deelnemers was Rick Westerveld en hij heeft 2 kilometer gezwommen. We spraken hem vanavond aan de telefoon, want hij moest nog wat bijkomen van deze sportieve prestatie. Dit deed hij samen met 3 vrienden, en één vriend werkt bij het bedrijf MIRvA, dat meedeed met het team MIRvA Early Ducks.

“Ik ben blij dat ik dit gedaan heb”
Rick heeft zelf een het mooie bedrag van € 409,– opgehaald terwijl hij een streefbedrag had van € 150,-Hierna vragen we hem wat dit allemaal bij hem deed. Hij gaf daar de volgende reactie op: “Toen ik en mijn 3 vrienden van de glijbaan afgingen, dachten we: O het wordt een beste tocht. Maar toen we eenmaal begonnen te zwemmen werd het een leuke ervaring en ook een kick om voor dit doel te zwemmen. Bij de finish gaf het een enorme voldoening.”
Nu hij gezwommen heeft voor het gevecht tegen kanker weet hij nu dat 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker krijgen. Mede door dit gegeven vond hij het daarom een eer om mee te zwemmen.

Rick gaat lekker knetteren
Tot slot vragen we aan hem wat de reactie was van zijn ouders op deze prestatie. “Zij zijn hartstikke trots dat ik deze afstand gezwommen heb. Evenals mijn hele familie!. Mijn opa en oma kwamen zelfs kijken en hebben genoten”, aldus Rick. Thuis heeft hij nu een mooie medaille liggen en dat vindt hij bijzonder mooi.
Voor het volgende sportmoment: Sterrenslag, dat tijdens het komende dorpsfeest Hoogland plaats vindt, is hij nu druk voor aan het trainen. Hij doet mee met de groep: de Knetterkoppen en heeft er veel zin in!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *