Het zwembad Hoogland voelt voor Anne Marie Bouwman als een vis in het water

Sinds een jaar is Anne Marie Bouwman (46) de nieuwe teamleider van Zwembad Hoogland. Sinds haar 18e jaar is zij zwemonderwijzer en dat doet zij dit met veel passie. Tijd om haar eens te ontmoeten en we willen ook weten wat er allemaal mogelijk is in dit bad. Als we haar vragen hoe het haar afgaat om teamleider te zijn van dit bad, vertelt ze: “Eigenlijk heel erg goed. Het is een team dat graag hier in het zwembad werkt en enorm betrokken zijn bij de mensen die hier komen. Maar zij hebben ook een groot hart voor dit zwembad.” Wat hieruit te horen valt is dat haar collega’s met elkaar er gewoon iets moois van willen maken. Ons motto: SVP=Samen Vriendelijk Proactief

Anne’s triathlon van activiteiten
Na deze mooie inleiding vragen we haar waar de passie van het zwemmen vandaan komt. “Eigenlijk heel goed dat je dit vraagt. Toen ik twee jaar oud was, had ik zwembandjes om en ging toen al graag zwemmen. Ik had een grotere broer die al van een hoge duikplank (2 meter) afsprong en ik wilde dat ook en klom er achter aan. Mijn ouders hadden dit niet gezien en even later sprong ik al in het water. Echter de zwembandjes vlogen van mijn armen af en plons daar lag ik onder water.  Mijn grotere broer dook mij op, ik kreeg geen angst, maar werd nog meer gedreven om te leren zwemmen en wilde na dit moment alles onder de knie te krijgen wat met water had te maken.” Na deze ervaring is zij gaan wedstrijd zwemmen bij de zwemvereniging ZVHoogland en later bij First. Zij werd ook trainer bij deze verenigingen. Later kwam zij hier in Amersfoort te wonen en aldaar vond zij een baan als zwemonderwijzer in het toenmalige Sportfondsenbad.  Vanuit dit bad is zij gegroeid naar het Amerena en nu werkzaam in het mooie Zwembad Hoogland. Naast de zwemsport beoefend zij ook het rennen en het wielrennen/mtben en dit vind zij ook erg leuk om te doen. “Maar in het water voel je je gewoon vrij.” Zij vult dit aan met de opmerking dat je er heerlijk in kunt dobberen en ook heerlijk onder water kunt zijn. Als je gaat zwemmen dan kun je je ook afsluiten van alles om je heen. Het is gewoon heerlijk. En……1 van de weinige sporten die je een levenslang kan blijven doen!
Maar wat zij gewoon heel erg belangrijk vindt is dat iedereen gewoon het zwemmen gaat leren, want er gebeuren te vaak ongelukken, in diverse leeftijdsgroepen, die helaas fataal aflopen.

Ambities
Nu zij teamleidster is van Zwembad Hoogland kan zij dit nog meer op de kaart te zetten. Er was nog veel ruimte om e.e.a. te organiseren, zodat dit bad nu nog meer effectief gebruikt wordt. In de afgelopen coronatijd heeft zij bedacht om het volwassen zwemmen en het Aquaspinning te introduceren. Maar ook wordt er een nieuwe zwemles methode gestart vanaf januari 2022; Easyswim. Wat te denken van tienerzwemmenen het oefenzwemmen. Dit alles moet er in resulteren dat het een bruisend en ‘kolkend’ zwembad is en gaat worden. Dit wordt aan alle inwoners van onze stad aangeboden. Het mooie hieraan is dat Zwembad Hoogland een klein en veilig bad is. Iedereen is welkom, want door de kleinschaligheid is het super overzichtelijk. En wat zij ook mooi vindt is dat na afloop iedereen een gezellig kopje koffie of thee kan drinken in de coffeecorner. Dit sluit mooi aan bij een mooi sociaal gebeuren. Op de vraag of dit zwembad nu ook genderneutraal is, geeft zij de volgende reactie: We hebben natuurlijk nog wel kleedruimtes die voor mannen en vrouwen apart zijn. En voorheen hingen we er ook bordjes op dat een ruimte alleen voor vader of moeder en kind zijn. Wat betreft dit laatste hebben we dat los gelaten en dat is aan de klant om zelf te bepalen. “

“Zwemmen is iets wat je levenslang kunt doen”
Tot slot komen we bij de grootste klapper die recentelijk is aangeschaft. Dit betreft een rol lift. Deze is aangeschaft voor mensen met een beperking. Met dit hulpmiddel wil dit zwembad laten zien dat zij voor iedereen de deur open wil stellen. Dit mooie hulpmiddel kan de bezoekers helpen, die het wat moeilijk vindt, om in of uit het water te komen.  In dit youtube filmpje neemt Anne Marie je mee hoe dat gaat en voor haar kan nu de rode loper uit. “Kom maar op en iedereen van 0 tot 100 jaar is echt van harte welkom!”

Lees hier op hun site de laatste coronamaatregelen in dit mooie zwembad. Het zwembad is gewoon open. Maar wees voorbereid!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *