De fietspuzzeltocht van de Eemschuumers

Dit jaar organiseert de Carnavalsstichting de Eemschuumers in het carnavals weekend van 2022 een echte carnavals fietstocht. Je zult wel denken, een fietstocht? Jazeker, maar geen gewone fietstocht. Het is de bedoeling dat je die dag verkleed door het dorp fietst om bij diverse locaties langs te gaan. Dit doe je natuurlijk op je versierde fiets. Het was voor hen, in deze coronatijd, een hele grote puzzel om wat te organiseren. Na samen veel gepuzzeld te hebben zijn ze er nu uit. Het gaat op zondagmiddag 27 februari gebeuren en het motto is: Haal je fiets van stal! In Hoogland vieren we gewoon carnaval. Een van de organisatoren is Thijs Samuels. We spraken hem thuis. Hij is 24 jaar oud. Thijs heeft 4 jaar lang in de jongerenraad van de Eemschuumers gezeten en is nu al 4 jaar lid van de raad.

“Het is een leuke groep”
Op de vraag waarom hij lid is geworden bij de Eemschuumers vertelt hij het volgende: “Samen met vrienden sloot ik mij aan bij de jongerenraad en van het een en ander zit ik nu in de raad. Dit spreekt mij enorm aan en je leert daardoor ook mensen kennen.” Carnaval is niet alleen maar gezelligheid, maar heeft ook soms zijn serieuze kant, die vaak ook wel weer gezellig is. Binnen de raad is hij hoofd activiteitencommissie en dit jaar was het voor hem en anderen een heel gepuzzel om iets te organiseren in deze coronatijd.

“wij hebben ons verkeken op het organiseren”
Dit jaar organiseert een All-in Fietstocht en de Voor Nopfietstocht. Op de vraag of hij er ook dit jaar zin in heeft, daarop geeft hij de reactie: “Ik wel en ik vind het mooi om te zien dat iedereen zijn best aan het doen is om zijn fiets aan te kleden. Lekker gek door het dorp te fietsen en er samen een leuke dag van te maken. Dat mis ik en de anderen nu in deze tijd een beetje. Dus laten we weer wat leuks van maken. Ik zelf miste vooral de onderlinge leuke contacten en de feestjes. Met deze activiteit zie je mensen weer langs je fietsen.” Het bedenken van deze activiteit is leuk en mooi. “Ik en de anderen hebben zich wel wat verkeken op het organiseren hiervan. Maar we zien dit als een uitdaging en daar houden we van”

De promotiefilm FietsTocht
Thijs heeft meegedaan aan een promofilmpje voor deze fietstocht. Het is gemaakt in de sfeer van de jaren ’20 – ’30 toen er nog geen geluidsfilm was. Je ziet hem samen met een ander raadslid een fietspuzzeltocht fietsen. Echter is hij al gauw de weg kwijt en ze komen op plekken die voor vele onbekend zijn. ”Beginnend over de fietsbrug die tussen Soest en Hoogland ligt en over de Eem gaat, zijn we daarna naar strand Nulde, Harderwijk ‘gefietst’. Bij Harderwijk zagen we het plaatsje Frankrijk en dat vonden we erg leuk om daar ook door heen te fietsen. In Barneveld zagen een fiets op de rotonde. En natuurlijk ook naar het Puupenkoppendorp waar we net als bij de Plattelands Genotsknotsendorp een beetje verdwaald zijn.” Zondag 27 februari a.s. zal voor hem en de andere een drukke dag gaan worden, want we moeten veel organiseren. Maar het doel voor hem is wel om er een leuk dagje van te maken. En voor deze dag heeft hij zijn eigen carnavalsmotto en deze is: “Niet denken in problemen maar in oplossingen.”

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *