Panda en Beer gaan voor groen

Geïnspireerd door het thema van de komende Kinderboekenweek (Gi-ga-groen) heeft Elna Lerk – vakleerkracht muziek op Kindcentrum De Breede Hei – een nieuw Panda-en-Beer-boekje getekend, geschilderd en geschreven: Panda en Beer gaan voor groen. Panda en Beer zijn Elna’s figuurtjes voor kinderen, die inmiddels hun tweede boekje krijgen.

In het nieuwe boekje hebben Panda en Beer een boomhut. En daarin verzamelen ze foto’s van… groene dieren. De kinderen die het lezen of voorgelezen krijgen, worden uitgenodigd om mee de boomhut in te klimmen en de foto’s te bekijken.

Panda en Beer weten vaak nog precies hoe het was toen ze een foto maakten. Daar vertellen ze over: “We hadden geluk dat deze kameleon net een groene dag had!”. Voor de liefhebber staan er bij de meeste dieren ook nog leuke wetenswaardigheden. Wie weet er bijvoorbeeld dat de sprong van een sprinkhaan net zo ver is als wanneer een mens over een voetbalveld heen zou springen? Was het eerste boekje (Panda en Beer proberen beroepen) nog in zwart-wit, deze keer zijn alle afbeeldingen in kleur!

Het wordt een vierkant boekje (16 x 16 cm), met harde kaft en stevig papier erin. Dat is vooral omdat het voor jonge kinderen bedoeld is, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 7 jaar.

Achterin het boekje worden de kinderen uitgedaagd om zelf ook een groen dier te tekenen en in te sturen. Er is een online memoryspel met afbeeldingen uit het boekje als beloning. Het boekje zal ter introductie op het Dorpsfeest Hoogland € 10,= kosten. Elna heeft dan een kraam in de zogeheten Creatieve Straat.

Daarna wordt de prijs € 12,50 en is het – naast de verkoop via Elna’s website – verkrijgbaar bij Bruna Hoogland en Boekhandel Riemer in Kattenbroek.

In eerste instantie heeft het boekje een oplage van 100 stuks.

Bij Boekhandel Riemer komt Elna ter gelegenheid van de Kinderboekenweek voorlezen en signeren op woensdagmiddag 12 oktober om 15.00 uur.
Kijk voor meer info hier op haar site!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *