Concordia Hoogland gaat met Peter over de Eem

Sinds November 2019 is Peter Overeem de nieuwe bedrijfsleider van Concordia- Hoogland. De gelegenheid waar je heerlijk kunt eten, feesten & vergaderen. Maar sinds vorig jaar maart is dat ook bij hen anders geworden. Samen met Peter wilde we eens over de ‘Eem’ kijken hoe het met hen gaat en  wat zij nog kunnen doen in deze huidige coronatijd.

“Alles kunnen doen wat ik wilde, zat er even niet in.”
Peter kwam na een aantal ‘zeiltochten’ bij een aantal horecagelegenheden hier terecht. Nu 1½ jaar later vindt hij het hier onwijs leuk. Maar de coronamaatregelen hebben wel wat gedaan met hem en deze organisatie. “Alles kunnen doen wat ik wilde, zat er even niet in. Maar bij de geboden mogelijkheden toch heel veel kunnen doen.”  In de tijd heeft hij, samen met zijn medewerkers, veel moeten improviseren. Een van die improvisatiemomenten was het maken en bezorgen van diners. Wat betreft dit laatste gaat dat enorm goed.

“Samenwerking met de Martinuskerk”
Concordia-Hoogland heeft vele zalen tot haar beschikking, maar deze kunnen op dit moment ook niet gebruikt worden, maar toch kijkt Peter al graag vooruit en is een samenwerking aangegaan met de Geloofsgemeenschap Sint Martinus om daar als mogelijkheid de trouwceremonie te houden in de pastorietuin wat het trouwen dan ineens wel erg idyllisch maakt.

“We hebben het gewoon heel erg druk”
Sinds de tweede lockdown biedt hij en zijn medewerkers diverse diners aan die thuis bezorgd worden.  Je moet dan denken aan hun klassiekers, zoals de varkenshaas, saté, de Concordia-burger. Maar ook wordt er regelmatig gewisseld van vegetarisch- naar vis- en vleesgerechten, die de vele vaste bezoekers wel van hun kennen. Op dit moment is POKE BOWL is erg favoriet. Dit is een gerecht dat o.a. bestaat uit gemarineerde tonijn,  sushi rijst, radijs, avocado, sojaboon, wortel & wasabi, mayonaise. Hij vindt het heel verrassend dat dit gerecht zo goed loopt.  Als een van de gerechten klaar zijn dan worden zij deze u thuis bezorgt en dat doen ze dat met een TRIPL.  Dit is een Elektrische bakscooter met hun logo erop. Hierin worden de warmhoudboxen in geplaatst en daarna bezorgd. Op dit moment doen ze dit in 4 wijken: Hoogland, Kattenbroek-Zielhorst, Nieuwland en Schothorst.

“We hebben dit met z’n allen uit de grond gestampt.”
Inmiddels loopt het allemaal heel erg goed en is hij er trots op dat zij zo’n grote gunfactor hebben, want dit restaurant is van koken op locatie gaan bezorgen. “Het is wel een hele andere tak van sport en met z’n allen hebben we dat uit de grond gestampt.” Nu zij dit doen, loopt dit heel goed en ook zijn gasten zijn daar heel erg blij mee. Maar ook is hij heel blij dat de Carnavalsstichting de Eemschuumers er samen met hen er voor gezorgd heeft dat de kijkers van de afgelopen miniatuuroptocht 1:11 voorzien werden van een heerlijke borrelplank.
Concordia werd zelfs hiervoor versierd en zij hebben toen ook live mee gekeken. Hoe mooi kan dit zijn? Hiermee waren ze er toch in deze serene stilte er toch bij.. Zij kregen voor dit item heel veel complimenten en ze moesten dit met 3  Elektrische bakscooters er velen bezorgen.

Peter is nu echt over de Eem gekomen en is blij dat velen zijn gelegenheid benaderen voor gerechten, enz. Dit is voor hem echt HooglandSamen en vooral dat hij andere gasten heeft kunnen prikkelen met deze mogelijkheden.

Mocht je met Peter verder willen ‘zeilen’ volg hem op de internetsite van Concordia-Hoogland en op zijn facebook, want binnenkort volgt er nog meer nieuws van hen.

Andere Menu-ideeën in Hoogland
Ga voor hier meer info over deze stamppotten naar de site van café de Noot.  Breng ook dan hier een bezoek aan collega restaurant de Faam, want zij serveren ook heerlijke maaltijden. Maar ook Restaurant Eten bij Bart is hier ook van de partij!  Tot slot Restaurant In den Gloeiende Gerrit doet ook mee en kijk hier naar hun gerechten.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *