Een klinkend en iconisch afscheidsconcert van Annemiek Maissan om nooit te vergeten!

Op Zaterdag 13 april 2024 presenteert Annemiek Maissan met de leerlingen van haar zangstudio voor het laatst een spetterend en iconisch concert in het Icoontheater. Annemiek organiseerde ruim 21 jaar lang concerten in de Inham, haar eigen tuin of in dit theater. Thuis aan de keukentafel, spraken we haar over hoe zij het vond om dit te doen.

“Als de ZAM-band speelt knalt het dak eraf.”
Samen bespraken we met haar een aantal iconisch concert momenten. Een van die concerten voor haar was het bekende garageconcert. Dit deed haar erg veel en zij geeft daar deze reactie op: “Ik vond het erg bijzonder om hier in Hoogland en in de showroom van autobedrijf Kreijne zo’n concert te mogen verzorgen. Ik kon hiermee de Hooglanders laten zien, wat we allemaal in Hoogland hebben aan mooie plekken en aan goede bedrijven. We hadden bedacht dat we een virtuele tocht zouden maken door Hoogland en bij al die legendarische plekken en winkels een passend lied zouden laten horen. We maakten van die virtuele tocht een diapresentatie waarbij mijn man Piet de begeleidende teksten sprak. Dat vond ik fantastisch en het was een succes, een leuke middag en we hebben het graag gedaan. “
Om dit allemaal te organiseren, kreeg zij in de loop der jaren ook de beschikking over eigen huisband.
De ZAM-band met de eerste drieletters die verwijzen naar de naam van de zangstudio. Deze band is ontstaan uit een groep muzikanten, die met elkaar een steeds hechtere band vormden. “Zij waren toen en nu niet meer weg te denken. Zij zetten zich in om alle zangers zo goed mogelijk te laten zingen en niets was / is hen teveel. Ze speelden voor elk theater concert een eigen ouverture. Inmiddels zijn we echte vrienden geworden met wie een jarenlange band is opgebouwd” Samen met deze 5-koppige ZAM-band werden haar concerten een unicum. Zij vindt het heel bijzonder, dat zij nu voor dit afscheidsconcert 5 iconisch blazers erbij krijgt. Dit zijn Soester vrienden van pianist Harrie Herfst die spelen in de Big Band Blow. Mensen samen muziek zien maken doet Annemiek erg veel.

“Bedankt dat we allemaal muziek mochten maken en dat de muziek er voor ons is.”
Wat is voor haar nu een hoogtepunt in haar loopbaan? Zij vertelt dat er een bijzondere toegift zal zijn bij haar laatste iconisch concert. “Thank you for the Music” want daar draait het tenslotte allemaal om. Als dat straks gezongen wordt dan schieten haar ogen vol. Want dat is toch de kern. Bedankt dat we allemaal muziek mochten maken en dat we überhaupt muziek hebben.” Na deze woorden komen nu al haar tranen naar boven en moet zij even slikken en ook daarna lachen.

“Ik beloof niet dat ik niks meer ga doen”

Al deze concerten organiseerde zij samen met haar lieve man Piet van den Berg, en hun kinderen. Zonder hen had zij nooit de muzikale top kunnen behalen. “Piet heeft werkelijk enorm veel gesjouwd, versjouwd, getild, voice-over gedaan, enz. Haar man heeft werkelijk in alles meegedaan. Zonder hem had Annemiek dit niet kunnen doen. Annemiek en Piet hebben samen drie kinderen als ze kunnen dan helpen deze allemaal mee. Annemiek is daar heel erg dankbaar voor.
Tot slot vragen we haar of dit echt haar laatste concert is en zij geeft de reactie: “Ik denk het wel, maar ik ga niet beloven dat ik nooit projectmatig nog iets ga doen. Ik heb ideeën zat, maar het hangt altijd een beetje op geld en er tijd voor maken. Die tijd ga ik nu krijgen maar hoe krijg ik het geld en de goede mensen bij elkaar om een iconisch project neer te zetten.” Als nabrander van dit leuke interview heeft zij de volgende opmerking: ”Ik vind het heel erg jammer dat de Kunst en Cultuur in Nederland heel langzaam de nek worden omgedraaid. De kosten om iets te organiseren worden steeds hoger en daarbij worden de subsidiekranen dicht gedraaid. Ik vind dit beschamend. We moeten alle vormen Kunst en Cultuur koesteren. Het is de voeding voor onze beschaving. “

Wat je samen kunt bereiken, moet je niet alleen doen
Je leest wel dat zij velen hoogtepunten gekend heeft in haar zangcarrière en dat heeft zij nu samen gebracht in een iconisch en legendarisch laatste concert. Dit concert was binnen 24 uur totaal uitverkocht. Maar ook heeft zij voor deze gelegenheid een glossy A4 herdenkings- en programmaboek uitgebracht met vele foto’s van alle concerten en gebeurtenissen die gepasseerd zijn. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van de Gemeente Amersfoort en een bijdrage uit het Sociaal Cultureel Fonds van de Amersfoortse. We eindigen met haar motto: Wat je samen kunt bereiken, moet je niet alleen doen.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *