De Muzikale Showroom show 2024 en Barbie komt op bezoek

Op zondagmiddag 21 januari 2024 om 14:30 uur is er weer een muzikale showroom show. Dit keer is er een  concert in Oostenrijkse sfeer.  Nu heeft de organisatie recentelijk zeer hoog bezoek gekregen van Barbie. Zij wilde graag de showroom van Autobedrijf Kreijne  komen bekijken. Het bezoek was zeer verrassend, want na een aantal korte blikken van deze showroom heeft zij besloten om volledig in Oostenrijkse stijl te komen. Dit doet ze niet alleen want ook haar vriendin Marjo Tresoor komt. Zij heeft thuis een mooie verzameling waar ze ongeveer 25 jaar aan gewerkt heeft. In deze showroom spraken we haar. In 2024 wordt Barbie 65 jaar en dat feestje wil zij graag hier komen vieren met u als publiek en met de aanwezige artiesten.

Een grote stamboomfamilie
De vriendin van Barbie heeft inmiddels een hele grote verzameling. Marjo vertelt daar het volgende over:”Barbie heeft mij altijd al een beetje getrokken. Maar zelf als kind heb ik zelf nog een Barbie gekregen, want vroeger hadden mijn ouders daar geen geld voor. Maar toen ik later ging trouwen kreeg ik een tweeling, twee meiden. Zij zijn  heel toevallig ook op 9 maart geboren. Dit is ook de geboortedag van mijn vriendin: Barbie. “
Toen de dochters van Marjo 12e jaar werden wilde zij er niet meer mee spelen. Toen zeiden haar dochters, verkoop Barbie maar of doe ermee wat je wilt. Maar verkopen wilde Marjo niet, en zij heeft haar in haar hart gesloten. Hierna ging zij wat nader alle Barbie’s bekijken en zag dat de poppenverzameling van haar kinderen toch heel divers was.  Je moet dan denken Barbie met rood  en blond haar, Barbie met een Aziatisch uiterlijk, enz. “En toen vond ik de poppenverzameling van mijn dochters een papiertje, waarin stond dat Barbie ook een grote stamboom heeft van familie en vrienden. Vanaf dat moment ben ik begonnen met sparen.”, aldus Marjo. De start van de stamboom is voor Marjo, het moment dat de eerste Barbie naar ons land kwam. Dat was in het begin van de 60ger jaren. Vandaar uit spaarde zij verder en kwam Midge de vriendin van Barbie.  Midge had een vriend en die heette Allan. Weer later kwam Ken in haar leven en weer later kwam er een zusje bij en die heet Skipper.  Haar vrienden en vriendinnen groeide in de afgelopen jaren uit en het werd daardoor een grote stamboomfamilie. Op het moment dat Barbie 50 jaar werd is Marjo gestopt met haar verzameling. De reden dat zij stopte met haar verzameling, lag in het feit dat MATTEL steeds meer nieuwere elementen ging toe voegen die paste bij de tijd. Zo kwamen Barbie’s over Baywatch, Barbie’s die Benneton en NafNaf kleding gingen dragen, enz. Dit is allemaal erg leuk en dat ging verder over in sprookjes- en prinsesjesfiguren. Dit was voor Marjo het moment dat dit niet meer haar stijl was en later kregen de poppen ook geen eigen  namen meer, zodat ze haar stamboomcollectie stopte. Dit vindt Barbie niet erg, want zij heeft nu vele vrienden en vriendinnen, enz. Het is nu een grote en gezellige stamboomfamilie geworden.

Barbie’s stamboom woonkamer
Inmiddels zijn haar tweelingdochters op een leeftijd dat  Barbie lang uit hun leven is. Marjo heeft intussen een verzameling die al 25 jaar oud is. Alle familie en vrienden wonen nu in een eigen kamer in het huis van Marjo. Samen staat zij in diverse vitrinekasten, die samen de stamboom vormen.  Barbie is voor Marjo een gevoel. Niet alle Barbies vindt ze mooi en dat komt ook door de kleding die Barbie draagt of hoe haar haar zit of make-up.
In Barbie haar 65ste levensjaar (2024) laat ze aan ons zien hoe goed zij kan skiën. Maar ook zal zij  haar mooie Tirolerfest outfit laten zien. Na afloop gaat Barbie ook graag met een deel van daar vrienden en vriendinnen naar een apres-ski feest in Oostenrijk. Dit laat zij een aantal weken voor aanvang van de muzikale showroom show allemaal zien in de showroom van Kreijne.
Maar Marjo, zal op de dag van de muzikale showroom show (21 januari 2024) ook andere Barbies laten zien die niet gerelateerd zijn aan de stamboom.

Oostenrijkse dans, film en muziek
Marjo, de vriendin van Barbie, heeft ook een hele goede vriendin wonen in Oostenrijk. “Ik kan daar altijd heerlijk genieten van de frühstücken boven in de bergen. Maar ik heb ook meegemaakt dat de koeien in de herfst naar beneden komen en allemaal prachtig versiert zijn.” Aldus Marjo. Op de vraag of Marjo ook Egelandermuziek kent, daarop geeft zij de volgende reactie: “Mijn vriendin die daar in Oostenrijk woont heeft een dochter die in een trachten groep danste. Een trachten groep is een Oostenrijkse volksdansgroep en dit is superleuk om te zien. ”
Tot slot vragen we aan Marjo of zij de Barbiefilm heeft gezien en dat beantwoordt  zij volmondig met 2x en het is de moeite waard! In september gaat zij voor de 3e keer!

Wat de vriendin van Barbie nog meer in petto heeft gaat u op zondagmiddag 21 januari a.s. om 14:30 uur zien. Op een later moment leest u meer over deze verrassende middag. Noteer de datum en tijd alvast in uw agenda!

Barbie gaat naar de Oostenrijkse Showroom Show

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *