Muziek maken is bij Gerrit van Beest heel gewoon en mooi!

Voor de 3e keer gaat de muzikale showroom show weer van start. Dit gaan we doen op zondagmiddag 21 januari 2024. Op deze middag gaat u genieten van veel gezelligheid, dans, muziek en ontmoeting. Dit keer hebben we als thema Oostenrijk gekozen, omdat in onze stad een Kei hebben liggen van dit mooie land. Maar het is ook 50 jaar geleden dat het toenmalige keistadlied is begraven onder deze steen. Dit lied is vorig jaar weer opgegraven en voorzien van een nieuwe tekst. Voor deze editie hebben we De Lingemuzikanten uit Beesd uitgenodigd. Zij spelen Böhmische en Märische Egerländer blaasmuziek. Aan de vooravond van deze middag spraken we in de showroom met muzikant en secretaris Gerrit van Beest (66).

De muzikale route sixty six van Gerrit
Vanaf zijn 10 jaar maakt hij al muziek. “Ik vind dit heel erg mooi om dit te doen. In deze kapel speel ik op de tenorhoorn en in andere verenigingen speel ik op een euphonium. Maar ik ben begonnen als trompettist. Ik heb dus al een hele lange muzikale route gedaan en ben dus nu overgeschakeld.” Aldus Gerrit. Bij binnenkomst naar de showroom zien we hem binnenkomen in bijzondere passende (trachten) kleding samen met zijn tenorhoorn. Het bespelen van de tenorhoorn vindt hij heel bijzonder. Je moet dan vooral denken aan het geluid. Het is een cylinderinstrument. Maar dit instrument is ook krom en dat hoort bij deze vorm van muziek maken. “We zijn allemaal binnen onze vereniging een beetje krom.”

“Zoek maar een paar mensen bij elkaar en dan doen we dat wel.”
Gerrit is ook de oprichter van De Lingemuzikanten. Een aantal maanden voor het jaar 2015 zat hij samen met een muzikant in een tent en daar filosofeerde hij over deze vorm van muziek. Al gauw werd het ei gelegd om te komen tot een kapel die de Böhmische en Märische Egerländer blaasmuziek gaan spelen. Hier en daar, heeft hij wat muzikanten benaderd en begon hij samen met 8 muzikanten deze muziekvorm te spelen. In de afgelopen 8 jaar heeft deze kapel al op diverse plekken gespeeld, zoals ook op de afgelopen floriade en recentelijk in Steenwijk. Wat betreft dit laatste was dit samen met 22 andere kapellen. Deze kapel speelt ook wel eens in verzorgingshuizen en andere bijzondere locaties.

“Dansen kan altijd!”
Als u als lezer van dit artikel en publiek ook komt, dan zult u enthousiaste mensen zien die met plezier in deze kapel spelen. Zij laten u Böhmische en Märische Egerländer blaasmuziek muziek horen. U wordt tijdens dit optreden ook uitgenodigd om ook te gaan dansen op de polka’s en walsen die we spelen. Tot slot vragen we aan Gerrit van wie hij fan is en hij komt met de reactie: “Ik vind Ernst Hutter en Holger Mück heel erg goed. Zij maken de echte authentieke Egerländer blaasmuziek. Dit alles van mij en anderen moet ervoor zorgen dat het publiek op deze middag enorm gaat genieten! Muziek maken is gewoon heel erg mooi en daar zit alles in. Dit gaat van vreugde en verdriet. Echt mooi.”

De kaartverkoop, enz. De muzikale showroom show is op zondagmiddag 21 januari 2024. Het begint om 14:30 uur en de showroom is open vanaf 14:00 uur. Vanaf 1 januari a.s. kunt u de toegangskaarten kopen voor dit concert in de showroom van Autobedrijf Kreijne. De toegangsprijs bedraagt € 5,–. Samen met de 65 jarige Barbie en het vernieuwde keistadlied gaan we er een mooie middag van maken.

Verder is het mooi te vermelden dat Stichting RCOAK en Stichting Wit-Gele Kruis Fonds Hoogland voor deze editie ons een mooi subsidiebedrag heeft toegekend. Daar zijn we heel erg blij mee. Hopelijk gaat dat de buurtbudgetcommissie dat ook doen in 2024. Maar ook hopen we dat u in het komend jaar massaal gaat stemmen op de Rabo Clubsupport 2024!

Om in stemming te komen nodigt Berry en zijn medemuzikant Gerrit van Beest u uit in de youtubereportage:

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *