Een terugkijk moment van de Top 2000 Live

Afgelopen donderdagavond 30 december en vrijdagavond 31 december was er een fantastisch Top 2000 Live concert in Concordia-Hoogland. Vele hebben genoten van een wervelend optreden van muzikanten uit Hoogland en Hooglanderveen met muziek uit de Top 2000. Op oudejaarsdag spraken we, op de dansvloer van Concordia-Hoogland, met drummer Vincent Tomassen. Het drummen doet hij samen met Arie Voskuilen in deze formatieband.  

“Het is een hele mooi groep mensen”
Op beide avonden heeft hij samen met Arie heel veel muzikale herrie gemaakt en dat sloeg op beide avonden erg aan. Samen heeft hij er een groot feestje van gebouwd. Vincent heeft in 2017 samen met Arie het initiatief genomen om dit te organiseren. “Het is ook een mooie periode, omdat mensen meer vrij zijn. En dan diverse lokale muzikanten verzamelen en dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Maar uiteindelijk hebben we het resultaat bereikt. “ aldus Vincent. De 8 muzikanten en 3 zangers zijn Thilly en Gert Tomassen, Arie en Ozzy Voskuilen, Jos Tolboom, Karin Goes, Floris Lelieveld, Vincent Tomassen, John Hogenkamp, Anke van Dijkhuizen en Michel Rammelaar.  De beide avonden werden gepresenteerd door Frans Voskuilen.  Samen vormt dit de Top2000 Hoogland band. Op de vraag waarom er gekozen is voor de top 2000 heeft hij de volgende reden voor: “Heel eerlijk, want dan moet ik even naar mijzelf kijken. Vaak ben ik ’s-Avonds en in het weekend aan het werk en ben ik vaak weg , omdat ik een restaurant in Amersfoort run. Voor mij is dit wel het allermooiste dat ik op een podium mag staan samen met een muziekinstrument. Het is ook de tijd dat op NPO radio2 de top 2000 te horen is. Dit idee heb ik toen gedeeld met Arie Voskuilen en hij vond het direct een fantastisch idee.”

Het is een halve reünie.
Na afloop van de beide concertavonden krijgt hij en de andere bandleden veel reacties. Zij zijn super enthousiast over de muziek, de aankleding van de zaal samen met profesioneel licht en geluid. Hij vindt ook dat het kwalitatief wel goed moet zijn. Naast deze genoemde punten merkt hij, dat we genieten van elkaars aanwezigheid. Er komen veel mensen uit Hoogland en Hooglanderveen naar dit event. Vaak hebben zij elkaar na een lange tijd niet gezien en gesproken en hier in Concordia ontmoeten zij elkaar weer! Het is een halve reünie en dat maakt het bij elkaar dat het een fantastisch feest is geworden. De top 2000 is voor Vincent naast zijn dagelijkse restaurant werk in Merlot een kunstvorm, waar hij blij van wordt. “Dit is fucking goed. Mijn haren gaan hier van overeind en ik ben daar niet de enige in.”

“De cirkel is aardig rond als je iets kunt beteken.”
Bij aanvang van het organiseren van deze top2000 avonden kwam ook de vraag naar boven wat zij gingen doen met het geld dat zij over houden aan dit concertidee.  Het idee kwam toen om de opbrengst ten goede te laten komen aan de Voedselbank-Amersfoort. Arie zegt dat ook heel mooi: “Hiermee kunnen we een hele laag van onze bevolking in deze stad helpen. “ En toen kwam het idee naar boven dat naast de toegangsprijs iedereen bv. een pak rijst mee moeten nemen voor dit doel. Dit jaar is dat soep geworden.  Zij overleggen vooraf wat de voedselbank vinden van dit fantastische idee.” Na afloop van beide concerten stonden meer dan 800 blikken soep.  Beide heren kijken met volle tevredenheid terug op de beide concertavonden en het is niet in de soep gelopen. Volgend jaar, eind december, zullen zij zich weer laten horen en zien. Voor Vincent is het wel dat: “Deze cirkel is dan aardig rond als je iets kunt beteken voor anderen en dat voelt ook zo bij het publiek!”  Tot slot beamen Arie en Vincent dat muziek spelen van de Top 2000 nooit een sleur is en dat is voor iedereen perfect.

In de reportage van het Top 2000 moment zien we Arie en Vincent. Zij gaan de ontvangen soepresultaten opruimen en daarna tevreden naar huis..

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *