Hugo en Natasja gaan shinen tijdens het nieuwjaarsconcert

Nadat we thuis Oud & Nieuw gevierd hebben gaat de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint Caecilia daar een schepje bovenop doen. Op zondagmiddag 8 januari a.s. geven zij een concert in de Sint Martinuskerk te Hoogland. Het vuur zal er dan ook vanaf spetteren.

Natasja en Hugo zijn de nieuwste sterren van de slagwerkgroep. Het zijn moeder en zoon en ze komen uit Cothen. Op de avond van hun repetitie spraken we hen beide bij de vernieuwde hoofdingang van het verenigingsgebouw ‘t Driespan. Het sterrenvuurwerk brandde al bij binnenkomst…

“Ik vergelijk dit met een teamsport”
Elke maandagavond rijden Natasja (46) en Hugo (16) Zumbrink met veel plezier naar Hoogland. Hugo en zijn moeder rijden, met veel tromgeroffel, in een half uurtje naar Hoogland. Deze reis is het helemaal waard. Samen genieten ze daar ook van. Hugo vertelt: “Het is altijd een feestje bij ons in de auto. Ik laat dan altijd een bepaald soort muziek op de radio horen en kom dan een beetje in de stemming. TukkerFM is mijn favoriete zender.” Nu zij samen in deze slagwerkgroep spelen hebben zij het erg naar hun zin. Natasja heeft het helemaal naar haar zin in Hoogland: “Iedereen is heel erg gemotiveerd en het gezamenlijk repeteren is gewoon leuk. Dit vind ik heel fijn van deze groep! Ik vergelijk dit met een teamsport, want je kunt je team niet in de steek laten.” Hugo kan de reactie van zijn moeder helemaal beamen en de hechtheid binnen de groep vindt hij ook enorm fijn!

Dirigent Marcus omarmt hun beide
Nu zij een ruim jaar samen spelen bij de slagwerkgroep, merken ze dat ze meer diverse en uitdagende partijen krijgen. Dit vinden zij beide erg fijn, al hoort thuis repeteren er nu ook bij. “Ik moet nu echt wel oefenen!”, aldus Natasja. Nu zij samen onder leiding van dirigent Marcus spelen komt de vraag naar boven hoe zij dat vinden. Hugo vertelt: “Volgens mij vindt Marcus het heel erg gezellig dat ik samen mijn moeder hier kom spelen. We hebben al 8 jaar lang onder zijn leiding gespeeld bij muziekvereniging Excelsior in Cothen. Daar hebben wij ontdekt dat hij een goede en een gezellige dirigent is.”

Een afwisselend en fonkelend nieuwjaarsconcert
Voordat ze zich klaar moeten maken voor de repetitie, vragen we hen wat ze gaan spelen tijdens het nieuwjaarsconcert. “Na het afgelopen Follow the Light concert van het fanfareorkest gaan ook tijdens dit concert de sterren fonkelen. We laten een aantal bijzondere koralen horen zoals het werk Pantomine. Ook spelen we een muziekstuk van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen, het ONSK. Dit stuk heb ik samen met Hugo al eerder gespeeld bij muziekvereniging Excelsior. Het zal nu voor het eerst klinken in de Sint Martinuskerk. Daarnaast spelen we nog een aantal ongestemde slagwerkmuziekstukken. Het gaat zeker een zeer afwisselend en sprankelend concert worden.”, aldus Natasja. Hugo wil tijdens dit concert vooral vlammen met het ONSK-muziekstuk. “Er zitten zoveel mooie delen in. Dit gaat van heel hard naar heel zacht.”

Een mooi moment om het nieuwe jaar in te luiden
Hugo en Natasja nodigen u van harte uit om te komen kijken en luisteren. U gaat zien hoe zij samen met de andere slagwerkleden gaan fonkelen op deze middag. “Hoe meer publiek er komt, hoe mooier het voor ons is om te spelen. We luiden dan met z’n allen het nieuwe jaar in.”

Bekijk hieronder hun uitnodiging

Het Nieuwjaarsconcert van de slagwerkgroep is op zondagmiddag 8 januari en begint om 15:00 uur. De Sint Martinuskerk is om 14:30 uur open en de entree is gratis. Kijk hier voor de laatste info op de site van muziekvereniging Sint Caecilia

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *