Een ongekend muzikaal moment met Hannely Beune

Op zaterdagavond 25 juni staat theater Flint geheel in het teken van de fanfare- en slagwerkmuziek. De slagwerkgroep, onder leiding van dirigent Marcus Wiebenga, laat die avond alle facetten van het slagwerk zien én horen. Het fanfareorkest, onder leiding van Arjan Dunning, speelt een gevarieerd programma waarin de typische ‘fanfare-sound’ te horen is. Naast het muzikale spektakel wordt het ook een feestelijke avond, want er zijn een aantal leden die 25 jaar of langer lid zijn van de muziekvereniging. Zij worden op ongekende wijze verrast.

Een van hen is Hannely Beune. Op een zonnige dag in haar eigen tuin vertelt ze op de vraag of zaterdagavond 25 juni een ongekend moment wordt: “Ik word in november van dit jaar 65 en dat betekent dat ik op latere leeftijd (met 40 jaar) lid ben geworden bij Sint Caecilia. Muziek maken doen we met elkaar; oud of jong, beginnende of ervaren muzikant maakt niet uit. Samen muziek maken en genieten van de muziek, dat is misschien wel waarom 25 juni een ongekend moment is.”

Hannely’s ongekende muziekcarrière

De muziekcarrière van Hannely bij Sint Caecilia is begonnen bij haar kinderen. Haar oudste zoon volgde al op jonge leeftijd algemene muziekles bij Scholen in de Kunst. Aan het eind van deze cursus wilde hij wel verder met muziek en een blaasinstrument gaan spelen. De docente van de muziekschool gaf de tip om eens bij Caecilia te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Hij kreeg na de eerste kennismaking in het Driespan al meteen een Euphonium (tenortuba) mee naar huis! Al vrij snel kon hij meespelen in het aspirantenorkest van Sint Caecilia. Niet veel later volgden ook zijn jongere broer en zus op bugel. Hannely was vanaf dat moment elke week in het Driespan te vinden om haar kinderen te brengen en te halen.
Al gauw stelde toenmalig bestuurslid John Bos aan haar de vraag: “Goh, is muziek spelen ook niets iets voor jou?” Hannely vertelde toen tegen hem dat zij vroeger dwarsfluit heeft gespeeld. Op 14 november 1996 kwam Hannely saxofoon spelen bij Sint Caecilia. Zij kreeg toen muziekles van oud-saxofonist Jan van de Hoven.

Het ongekende muzikale moment
Omdat zij al 25 jaar lid is komen we tot de vraag welk ongekend muzikale moment Hannely het meest is bijgebleven. Ze moet er even over nadenken, maar komt al gauw terecht bij een concert wat door een inwoner gekocht was tijdens de Martinus Zomermarkt, in de tuin van de familie Eggenkamp aan de Zeldertseweg. “Hier mocht ik voor het eerst meedoen. Ik speelde daar als soliste Morricone’s Melody van Ennio Morricone. Dit was geweldig!”

“Muziek maken hoort ook bij mijn leven.”
Langzaam naderen we het eind van dit interview in de tuin van Hannely. We vragen tot slot wat het ongekende 25-jarig jubileum voor haar betekent. Zij geeft dan de reactie: ‘Eigenlijk is dit niet zozeer een bijzonder moment op zich, maar wat ik erg bijzonder vind is dat ik me al 25 jaar onderdeel voel van een vereniging, waar naast muziek ook oog is voor het sociale aspect. En waar ik ook vriendschap, verantwoordelijkheid en de zorg voor elkaar voel’.
Muziek maken hoort bij het leven van Hannely. Al 25 jaar is de vrijdagavond voor Sint Caecilia. “Als de vrijdagavond niet gevuld is met muziek bij Sint Caecilia dan is dat voor mij ongekend.”

Kaartverkoop
Het voorjaarsconcert vindt plaats op zaterdagavond 25 juni 2022 in de Rabobankzaal van theater Flint Amersfoort. Het concert begint om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. Kaarten zijn snel en eenvoudig online te bestellen via www.sintcaecilia.nl/voorjaarsconcert.
Bent u niet in de gelegenheid om de kaarten digitaal te bestellen, op vrijdag 17 juni 2022 kunt u tussen 19:00 en 20:00 uur uw kaarten ook kopen in ons verenigingsgebouw ‘t Driespan, Sportlaan 28 Hoogland.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *