Klimaatpelgrims komen dichterbij

Een groep van dertig pelgrims uit Polen, Duitsland, Zweden en Nederland is op 14 augustus in Polen een oecumenische pelgrimage gestart om aandacht te vragen voor de huidige klimaatcrisis.

Van 1 t/m 12 november wordt in Glasgow de volgende grote VN klimaatconferentie gehouden als vervolg op die in Parijs in 2015. Op deze conferentie moeten de aangesloten landen nieuwe en ambitieuzere plannen indienen om de CO2 uitstoot te verminderen.

De pelgrims lopen vanaf Zielona Góra in Polen via Duitsland, Nederland en Engeland naar Glasgow. De totale tocht is 1450 kilometer lang en wordt in 77 dagetappes afgelegd.

Op woensdag 1 september zijn de pelgrims na 18 etappes (381 km) aangekomen in Leipzig. Voor overnachting worden de pelgrims ontvangen door kerkgemeenschappen.

Op 30 september komen de pelgrims aan in Nederland. Van 5 – 7 oktober verblijven de pelgrims in Amersfoort. Zij eten en slapen in Het Brandpunt. Een programma voor deze dagen wordt voorbereid door de Raad van Kerken in Amersfoort in samenwerking met het netwerk van 033GroeneKerken in Amersfoort. De komende weken houden wij u op de hoogte van de vorderingen van de pelgrimage en de activiteiten daaromheen en kijk dan ook op de site van Katholiek Amersfoort. De geloofsgemeenschap Sint Martinus Hoogland is hier ook bij betrokken.

Er is ook een filmpje gemaakt en deze kunt u hieronder bekijken.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *