De stamppotten van de Noot

Sinds een aantal maanden serveert café de Noot diverse smaakvolle stamppotten. Jos Hak, Bart van Lieshout en Saskia Sanderink zijn het team die dit organiseren in de huidige coronatijd. In de afgelopen maanden zijn diverse smaken van stamppotten al voorbij gekomen. Het is tijd om eens te horen hoe dit bij hen verloopt. Daarom hadden we bij het ophalen van de Vergeten groenten (Romige stamppot met meiknol, pastinaak, knolselderij en hachee) stamppot een gesprek met Saskia.

“Eenvoudig meenemen, thuis opwarmen en lekker eten”
We vroegen haar waarom zij dit georganiseerd hebben. “Heel veel mensen vinden dit lekker. Het is echt een winterkost. Je kunt bij ons heel vaak wisselen van gerechten. Maar wat nog mooier is je kunt het thuis heel eenvoudig opwarmen en daarna er lekker van genieten!”, aldus Saskia. Nu zij dit al enige maanden doen, krijgen zij vele positieve reacties. Ze merken dat velen, na een bestelling, weer terug komen. Maar ook ontvangt Saskia diverse positieve emails en app-tjes, waarin staat hoe lekker ze het gerecht hebben gevonden. En klachten over het eten hebben tot op heden niet ontvangen. Dit vindt ze heel erg positief.

Het idee om in deze coronatijd stamppotgerecht te gaan serveren is ontstaan tijdens een brainstormsessie met vrienden. Café de Noot wilde vanaf de maand oktober iets origineels doen. Net als de andere horecagelegenheden, die Hoogland rijk is, moesten zij ook dicht. Een stamppotgerecht maken is voor hen goed te doen en gaat ook zeer goed. Daarnaast is ook nog eens het voordeel dat belangstellenden het gerecht koud mee kunnen nemen en thuis in 4 minuten kunnen opwarmen. Maar ook kwam zij er achter dat er vele variëteiten van stamppotgerechten zijn, zodat zij nu elke twee weken een nieuwe stamppot kunnen toevoegen aan de kaart. Inmiddels serveert Café de Noot gemiddeld heel wat stamppotten per dag. Ook de nagerechten vinden gretig aftrek. De koks vinden dit idee super. Ze vinden het wel jammer dat zij in deze tijd niet meer samen kunnen werken.

“Echt waar? Dit is toch lachen.”
Sinds woensdag 13 januari is de stamppot-stamper ook belandt in het Museum van Nederland. Dit was te zien in het TV- programma van Omroep Max. ‘The Stamppot King’ Michel Rekers is drievoudig Wereldkampioen Stamppot koken en heeft twee Hollandse stamppot-stampers meegenomen naar Het Museum van Nederland en dat is gelukt. Als we dit vertellen aan Saskia, dan kan zij dat amper nog geloven. “Echt waar? Dit is toch lachen. Mooi dat dit symbool in het museum is geland, want het hoort echt bij onze cultuur.” Voor hier meer info en selecteer de stamppot-stamper.

Tot slot heeft ze nog een reactie: ”Ik en de andere missen vooral de reuring met onze gasten, een vol terras en de ontmoetingen in onze hut. Na deze heerlijke cyclus komen we in Maart terug met verrassende maaltijden. Deze zijn ook mega, mega lekker! Maar dat is nu nog een verrassing!”

Andere Menu-ideeën in Hoogland
Ga voor hier meer info over deze stamppotten naar de site van café de Noot.  Breng ook dan hier een bezoek aan collega restaurant de Faam, want zij serveren ook heerlijke maaltijden. Concordia Hoogland doet mee en kijk hier eens naar hun menu ideeën. Maar ook Restaurant Eten bij Bart is hier ook van de partij!  Tot slot Restaurant In den Gloeiende Gerrit doet ook mee en kijk hier naar hun gerechten.

Er is in Hoogland op diverse plekken dus wat lekkers te bestellen.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *