De Vensterroute Sylvia Slangen neemt u mee en nodigt uit

In het weekend van 5 en 6 juni a.s. organiseert Kunstroute Hoogland een Vensterroute langs vele ramen bij woonhuizen en winkels in Hoogland. De huidige coronatijd noopt hen om de jaarlijkse kunstroute op deze wijze te organiseren. Het is een mooie manier om de benen te strekken en te zien wat kunstenaars zoal in de afgelopen maanden gemaakt hebben. Zo staan op dit moment al een aantal schildersezels te pronken in de voormalige winkel Heek op de Kraailandhof.

Aldaar kwamen we in gesprek met Sylvia Slangen. Bij binnenkomst heeft zij al een aantal werken van zich tentoongesteld, zodat we kunnen zien wat haar kunst is. Zij is sinds 2019 de nieuwe voorzitster van deze organisatie en als we haar vragen hoe dat komt, dan vertelt zij: “Ik volgde schilderlessen bij de Hooglandse kunstenares Ruth Jütte. Zij is betrokken bij de Kunstroute in Hoogland en toen raakte ik door haar enthousiasme er ook bij betrokken.”
Na een oproep meldden zich voor dit jaar 17 kunstenaars, veelal uit Hoogland, aan. Zij zullen hun werk in hun eigen vensters of voortuinen tonen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal gast exposanten die hun werk laten zien in vensters van etalages. De deelnemers laten hun schilderijen, collages, foto’s, of keramiek in verschillende stijlen aan de voorbijgangers zien. “Ik kan niet in een woord samenvatten wat het gaat worden, maar het is heel divers!”, aldus Sylvia.

De voorliefde voor portretschilderen
Sylvia schildert zelf ook en zij heeft een voorliefde voor portretkunst. “Voor mij zegt portretschilderen iets over kijken naar mensen en het doorgronden van karakters. Daarnaast houd ik ook heel erg van kunstgeschiedenis. In het maken van een portret komt alles samen. Het zegt ook iets over jezelf. Vaak zie je er in wie het portret geschilderd heeft. Dit viel mij vooral op in een cursus, waarbij de deelnemers dezelfde persoon moesten schilderen. Ik haalde de makers er zo uit”. De vraag of zij ook een fan is van het omroep Max TV-programma: Sterren op het doek, beantwoordt ze bevestigend. Zij kijkt er graag naar, omdat in dit programma de combinatie van het verhaal van de geportretteerde en wat er uiteindelijk gemaakt wordt, haar erg aanspreken.

“Kunst is meer essentieel dan een winkel”
Langzaam scheiden onze wegen weer en gaan we naar de opmaat voor de komende editie, die anders is. Helaas kan de bezoeker fysiek de woning en het atelier van de kunstenaar niet bezoeken, vanwege corona. Maar in de vensters van de woningen en in de diverse etalages van winkels wordt u uitgenodigd om te komen kijken en langs te lopen.

“Met dit idee kunnen we Hoogland toch verrijken. Het mag helaas geen evenement zijn. De bezoekers kunnen al wandelend nu toch genieten.” De Vensterroute begint bij jezelf, want je kunt overal instappen waar je wilt. Je kunt het zo kort en zo lang maken als je wilt. Deze editie van de Vensterroute is in de kom van Hoogland.
Tot slot vragen we Sylvia wat kunst bij haar doet. Zij geeft als reactie: “Kunst leidt tot inspiratie om dingen te overdenken. Kunst raakt de ziel en inmiddels heb ik in deze coronatijd museumhonger gekregen. Voor mij zijn kunst kijken en musea bezoek heel erg belangrijk.”

Samen met het bestuur en de 17 deelnemende kunstenaars is er een mooie Vensterroute voorbereidt en inmiddels trappelen zij van ongeduld om de nieuwe editie van de Vensterroute te gaan bekijken. Deze is op zaterdag 5 en zondag 6 juni a.s. te zien tussen 11:00 – 17:00 uur.

In de reportage zie je een enthousiaste Sylvia, die heel Hoogland uitnodigt om te komen kijken!

Kijk hier voor de allerlaatste info en klik hier voor de route.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *