Raymond Tolboom tapt zijn eigen uit zijn melktap

Als je door Hoogland-West loopt, fietst of rijdt dan kom je onderweg een zwarte koe tegen die je de weg wijst naar de melktap bij Hofstede De Boomen. Op deze boerderij woont Raymond Tolboom samen zijn ouders. Dagelijks kun je naar deze tap gaan om zelf een overheerlijk flesje melk te tanken en nieuwe energie te proeven rechtstreeks van de koe. De bedenker van deze melktaplocatie is enthousiast over dit idee en vertelt er graag over.
Raymond is 21 jaar en derde jaars student aan de Agrarische Hogeschool te Dronten en studeert daar Agrarisch ondernemerschap dier- veehouderij. Dit studeert hij, om in de nabije toekomst het bedrijf van hen over te nemen en zo ook de familieboerderij voort te laten bestaan.

Het boerengevoel
Zoals al geschreven heeft hij een groot hart voor het boerderij leven, want samen met zijn ouders runt hij dit melkveebedrijf van 80 koeien. “Vooral de vrijheid en dit mooie bedrijf in stand houden, heb ik al vanaf kinds af aan al gevoeld. Ook de variatie van werkzaamheden vind ik erg mooi. Wat ik ook mooi vind is dat ik alles in volledige vrijheid kan organiseren.” aldus Raymond.

“Voor de beste witte sap ga je naar Raymonds melktap”
In zijn derde studiejaar moest hij vanuit school een business plan bedenken hoe de agrarisch wereld lokaal op een positieve manier op de kaart kon zetten. Samen met een medestudente uit Brabant  besprak hij, aan de tap, het idee om een melktap te organiseren. Zij werden er gauw samen mee eens en inmiddels staat er grote melktap.
De melktap is een apparaat waar jezelf rauwe melk rechtstreeks van zijn 80 koeien kunt kopen. Deze melk is niet bewerkt.
Met die rauwe melk kun je o.a. heerlijke pannenkoeken mee bakken of zelf gemaakte yoghurt maken, enz. Om de melk mee te nemen kan je een herbruikbare 1 liter fles kopen of er zelf een mee nemen, waarna je zelf gaat tappen.  De prijs van deze melk is € 1,20. Hiervoor krijg je zeer smaakvolle, romige en vooral lekker en eerlijke melk! Ook heb je de beleving dat je de 80 dames kan zien die deze melk dagvers voor u produceren.

Naast deze melk verkoopt hij ook eieren uit zijn omgeving en hij wil dat nog uit gaan breiden. Op de vraag hoe hij het vindt om dit te runnen, geeft hij een volgende reactie:

”Ik vind het heel leuk om dit naast een bedrijfsvoering van dit bedrijf te doen. Ik spreek nu al diverse mensen die het leuk vinden om deze melk te kopen. Maar ook om te horen hoe enthousiast zij hierover zijn. Ik krijg ook reacties van hen dat zij het ook leuk vinden om de koeien in hun weiland te zien lopen. Ook de mond op mond reclame werkt inmiddels al goed.”

Tot slot dagelijks kun je tussen 7:30 – 19:30 uur een flesje komen tappen. Hoe dat gaat zie je in de korte reportage waar je Raymond aan het werk ziet. En nog even een kleine oproep: “Voor de beste witte sap ga je naar de eerste echte en enige Hoogland-west melktap.” 

In het onderstaande filmpje neemt Raymond je mee in het tappen.

Voor meer info ga naar zijn website: https://melktap-hooglandwest.business.site/

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *