Het Metropole Orkest concert Turkish Night

Op vrijdag 23 april om 20.30 uur gaat ons eigen Metropole Orkest een bijzonder concert opnemen in de Doelen te Rotterdam. Dit is het concert Turkish Night: Metropole Orkest X.
In deze coronatijd kan het Metropole Orkest regelmatig alleen online concerten organiseren die de moeite waard zijn om thuis op je SmartTV te bekijken! Een van de muzikanten die hier aan mee werkt is ons eigen inwoner saxofonist Leo Janssen. Recentelijk spraken we hem kort en onderstaand een korte weergave van deze ontmoeting.

‘Metropole orkest is het middelpunt van de lichte muziek’ 
Leo is samen met zijn vrouw zo’n 33 jaar geleden hier in Hoogland komen wonen, omdat hij een baan had bij het Metropole Orkest. Hij moest daardoor dichter bij Hilversum wonen en via gitarist Eef Albers kwam hij in 1984 hier in Hoogland terecht. In dit orkest bespeelt hij naast de saxofoon ook de klarinet en soms ook de fluit. Op de vraag wat hij van zijn orkest vindt, geeft hij de volgende reactie: “Het Metropole Orkest is een orkest dat vele stijlen muziek kan spelen van semi-klassiek tot heavy metal. Dit orkest is gewoon het middelpunt van dit soort muziek” Leo heeft al vele hoogtepunten gehad bij dit orkest en wat hij eigenlijk wel het mooiste vindt is het feit dat hij heeft mogen spelen met zijn idolen uit de jaren ’70 waar hij een LP van had , zoals Todd Rundgren. In dit orkest kan hij zijn ei goed kwijt, want als je de muziek uitgereikt krijgt dan wil hij deze zo goed mogelijk uitvoeren en dat lukt hem aardig goed. “Als je dan een solootje krijgt, dan mag je je eigen ik eraan toevoegen.” Aldus Leo.

Dat mistige rooie beest
Op 20 januari 2019 speelde Leo dit mooie nummer. Het muziekstuk is gecomponeerd door Rogier van Otterloo. Dit muziekstuk is bekend geworden door de speelfilm: Turks fruit. Het werd begeleid door het Vegas Strings Orchestra o.l.v. Pieter van den Dolder en Bigband On The Move o.l.v. Bert Pfeiffer. Het concert werd gegeven in de sporthal Bieshaar in Hoogland op 20 januari 2019.

Turkish Night van het MO
Het genoemde concert is te zien via hun site, Facebook pagina en via Youtube. Als u dit concert bekeken heeft doe ook een vrijwillige donatie voor onze kunst en cultuur.
Via deze link vind je meer info over het concert. De komende dagen zal het Metropole Orkest op hun social pagina’s meer info communiceren over dit concert. Tot slot het Metropole orkest gaat ook het 5 mei-concert in Theater Carré verzorgen.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *