Let’s Play met de nieuwe dirigent Jan-Aart Ponstein

Sinds het afgelopen voorjaarsconcert heeft de muziekvereniging Sint Caecilia een nieuwe dirigent in de persoon van Jan-Aart Ponstein (33). Hij voelt zich na bijna een jaar al erg thuis bij Sint Caecilia. Tijd om hem eens te beter te leren kennen. De vereniging is momenteel aan het repeteren voor het komende voorjaarsconcert dat op zaterdagavond 16 maart a.s. wordt gegeven in theater Flint. Het thema van dit concert is: Let’s Play.

Elke vereniging heeft zijn eigen cultuur
Muziekvereniging Sint Caecilia is echt een dorpsvereniging. Dat voelt Jan-Aart ook zo. “Ik kom zelf ook uit zo’n hechte vereniging. Hier bij Sint Caecilia voelt het alsof ik een kleine samenleving ben binnen gestapt. Soms is het wel eens wat lastig, want ik kom van buitenaf en dan ben ik een extern iemand die in zich in een bestaande samenleving binnen moet wurmen. Maar ik mag daardoor veel nieuwe mensen leren kennen en dat maakt mijn werk erg leuk.”

De nieuwe ‘Maestro’ van Hoogland
Muziek maken en ontwikkelen is altijd een heel spel om te doen. Dit gaat de totale muziekvereniging laten zien tijdens het komende voorjaarsconcert. Samen met cabaretgroep De Bietenbrug zal het weer een verrassend concert worden. Het thema Let’s Play gaat over spel en games. Het gamen met elkaar zal een rode draad zijn in dit concert. Inhoudelijk wil Jan-Aart het nog een beetje geheimhouden, maar het wordt zeer verrassend. Als maestro van het fanfareorkest gaat hij uitpakken. Hij wil graag deze muziekvereniging in spotlight zetten en dat vindt hij ook erg leuk om te doen. “Ik sta namelijk zelf niet graag in het middelpunt. Het rare is dat ik wel het middelpunt ben in het fanfareorkest. Maar dan zijn we bezig met muziek maken.”

Tot slot vragen we hem wat zijn muziekmotto is. Hij schrikt even en geeft de reactie: “O, voor mij is het belangrijk dat je ‘spel’ plezier hebt en emotie uit muziek kunt halen. Je ziet dat hopelijk ook in de wijze van dirigeren. Dit zal ik ook laten zien tijdens het komende voorjaarsconcert!”

Het voorjaarsconcert
Op 16 maart presenteert de hele vereniging zich in theater Flint. Er worden die dag diverse workshops en concerten georganiseerd met het thema Let’s Play. Een interactieve dag waarin we samen met het publiek proberen een spel uit te spelen.

Het middagprogramma start om 14:30 uur met muzikale workshops voor de jeugd. Aansluitend geeft het opleidingsorkest om 15:45 uur een matineeconcert waar ook de deelnemers aan de workshops zich presenteren.

Het fanfareorkest en de slagwerkgroep geven om 19:30 uur een avondvullend programma. De presentatie zal worden verzorgd door cabaretgroep De Bietenbrug.

Aanmelden voor de workshop en kaarten bestellen kan via onze website: https://sintcaecilia.nl/voorjaarsconcert/

Het voorjaarsconcert wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stichting Sociaal Cultureel Fonds De Amersfoortse.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *