Vijftig jaar bestaan van Chauffeurscafe-wegrestaurant de Tweede Steeg

Komende woensdag 1 december viert Marga van Hamersveld een ‘klein’ jubileum. Op deze dag geeft zij al 50 jaar ‘vrachtwagen’sturing aan haar eigen Chauffeurscafe-restaurant de Tweede Steeg. Tijd om haar vooraf even te spreken, want de slingers mogen voor haar nu wel opgehangen worden.

“Ik moest toen alles nog leren”
In die tijd moest zij nog alles leren en zij herinnert dat nog als de dag van gisteren. Dit restaurant staat nog steeds aan de Hogeweg te Amersfoort.  In al die 50 jaar heeft zij ook het e.e.a. verandert aan dit restaurant. Het ging met de tijd mee, want bezoekers willen graag in stijl ontvangen worden. De naam van dit Chauffeurscafe is de tweede steeg. Dit verwijst naar een steeg die toendertijd hier liep, want er was ook een Eerste steeg en die lag ter hoogte van de huidige snelweg de A28. Toen zij toendertijd begon in dit restaurant kwamen er diverse gasten hoeveel dat er toen waren weet ze niet meer en zij zegt daarover: “Ik telde toen niet zoveel en doe het nu nog niet want het loopt zoals het nog steeds loopt en komt zoals het komt.”

Marga’s favoriete receptenboekje
In dit restaurant worden vele gerechten geserveerd en op de vraag wat de favorieten zijn, dan benoemd zij een aantal gerechten, zoals de stamppotten, het gerecht met lever, spek en uitjes en tot slot het gerecht bruine bonen met papstip. Wat betreft het gerecht met lever, spek en uitjes is dit wel speciaal, want menig restaurant serveert dit gerecht niet meer.

“Dorpse mensen zijn toch wel mensen waarop je kunt rekenen”
De geboorteroots van Marga liggen in Hoogland. Haar ouders woonde aan de Lindeboomseweg. En dat voelt voor haar heel erg fijn, omdat buurtgenoten haar restaurant met enige regelmaat komen bezoeken. Zo ook op deze middag, want een passant komt bij haar het heerlijke gerecht bloemkool met een gehakbal bij haar ophalen. “Je bent een Hooglander en je blijft een Hooglander!” Dit betekent voor haar dat vele bewoners van Hoogland haar restaurant met enige regelmaat komt bezoeken. Maar wat zij ook mooi en fijn vindt is dat zij vele medewerkers heeft die in Hoogland wonen en die hier al vele jaren met veel plezier werken. “Ja en dat moet ik wel zeggen, dorpse mensen zijn toch wel mensen waarop je kunt rekenen en daar ben ik gek op! ”aldus Marga.  Op 1 december a.s. is het zover, want dan gaat zij haar 50 jaar jubileum vieren. Zij gaat dan taart trakteren en voor de rest van deze dag gaat zij lekker haar best doen, zoals zij dat ook 50 jaar lang gedaan heeft. Wat de nabije toekomst gaat brengen weet ze nog niet. “Eerst dit feestje en dan zien we het wel, want ik ben er niet zo mee bezig. Maar ik realiseer mij ook dat ik er ooit mee moet stoppen.” Zin in kopje koffie of taart van Marga, feliciteer haar vandaag met dit bijzondere moment in haar eigen Chauffeurscafe-wegrestaurant de Tweede Steeg.

Vrijwilligers van KatholiekAmersfoort steken chauffeurs een hart onder de riem
Vorig jaar hebben een aantal vrijwilligers bij dit cafe vele vrachtwagenchauffeurs verrast met een zak kleine hartjes. Om hen in de coronatijd te ondersteunen. Hoe dit verliep is in de onderstaande reportage van Ewerdt Heideman en Rob Smulders te zien.

Kaartje of felicitatie sturen?
Zin om haar te feliciteren, stuur haar een kaartje en breng later een bezoek aan het Chauffeurscafe-restaurant de Tweede Steeg, Hogeweg 227, 3816 BS Amersfoort of breng een onlinebezoek aan haar internetsite: https://www.detweedesteegamersfoort.nl/thuis/of facebook: https://nl-nl.facebook.com/detweedesteeg

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *