Struinen met vele cabareteske teksten van Hanneke Voskuilen

Op zondag 2 juli a.s. verandert onze pastorietuin in een podia! Tijdens de komende editie van Gluren bij de Buren verwelkomen we hier Hanneke Voskuilen. Zij is 21 jaar en 3de jaars Creative Writing student op de hogeschool van de kunsten Artez te Arnhem. Sinds 2019 zit zij bij cabaretgroep De Bietenbrug. Hanneke schrijft, acteert en zingt. Bereid je voor op een optreden vol cabaret, woordkunst, en muziek, met 1 grote gemene deler: een flinke lading humor!
Wees welkom om met een kopje koffie of thee in de hand de voorstelling cabaretière Hanneke Voskuilen bij te wonen. Een paar weken voor aanvang van de Gluren bij de Buren spraken we haar in de pastorietuin.

“Ik zet meestal ook mijn eigen spoor uit”
Sinds haar 18e jaar is het creatief schrijven van teksten haar passie om zo haar voorliefde cabaretière te worden na haar studie. Op de vraag wie haar voorbeeld is moet zij even nadenken en dan komt zij met haar reactie: “Ja zeker. Ik denk aan Herman Finkers, Kees Torn, Jeroen van Merwijk. Zij waren heel veel bezig met taal en dat spreekt mij heel erg aan.” Als we dit zo horen van haar gaan we naar de vraag: Wat is er zo leuk aan om bij cabaretgroep De Bietenbrug te spelen. “Dit vragen mensen wel vaker, omdat de gemiddelde leeftijd in deze groep het dubbele is van mijn leeftijd. Het schrijven op de avonden is heel erg gezellig in deze vriendengroep. Maar het leukste is wel om een heel weekend in oktober aan het aanwezige publiek te spelen in Concordia-Hoogland.” Op deze avonden is er altijd heel veel stress is tussen de scenes, omdat zij snel moet omkleden en zich klaar moet maken voor een nieuwe scene. Eigenlijk bestaat deze avond allemaal uit losse stukken en dat maakt het voor haar ontzettend leuk. “Ik zet meestal ook mijn eigen spoor uit en dan wil ik hen bij de tijd houden, door hen op te wijzen dat een tekst door niemand meer wordt gebruikt. Maar ik vind het ook mooi om mijn eigen spoor te presenteren, omdat ik een liedje gemaakt heb. Dit laat ik dan aan hun lezen en hoop ik dat zij dat goed vinden. Dit doe ik omdat ik het lang stil hou, tot dat ik het af heb.” Dit alles geeft Hanneke heel veel positiviteit en energie als zij er lang aan gewerkt heeft.

“Ik ga er speciaal wat voor schrijven.”
Als Hanneke gaat optreden in de pastorietuin dan gaat zij er speciaal wat voor schrijven. Daarnaast gaat zij ook een aantal liedjes laten horen. Verder hoopt ze dat haar ouders zowiezo komen kijken en dat de hele pastorietuin tijdens haar 3 optredens helemaal vol zit met publiek. “Het is voor mij ook de eerste keer dat ik in Hoogland solo ga optreden en los van de cabaretgroep De Bietenbrug. Ik vind dit ook spannend, vooral voor de reacties van het publiek. Ik kan nu ook niet meer zeggen dat een tekst of een liedje door iemand is geschreven. Het is nu allemaal door mijzelf gemaakt. Ik ga dus eigenlijk een beetje met de billen bloot, zo in je eentje.”

Youtube
Hanneke laat hierna de kerkklokken ‘luiden’ van de Sint Martinuskerk. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Klik hier op het filmpje!

Hanneke gaat op deze middag drie keer een half uur optreden. De aanvangstijden zijn om: 14:30 / 16:00 / 17:30 uur. Kom op tijd!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *