Heerlijk dineren tijdens het Zesde Literair café

Op maandagavond  9 oktober 2023 wordt het 6e Literair Diner Hoogland gehouden in restaurant De Faam.

Voetbalscheidsrechter Dennis Higler heeft zijn sportjeugd in Hoogland beleefd en is inmiddels een bekende scheidsrechter die de wereld rondvliegt en grote wedstrijden fluit in binnen- en buitenland. Welke boeken leest hij tijdens zijn lange vluchten of op vakantie en wie of wat inspireert  hem? Wat vindt hij van al die sportboeken over zijn collega’s en van die genadeloze sportjournalistiek? Wanneer kunnen we een boek over Dennis verwachten?

Thrillerschrijver Frits van Dijk uit Hoogland bracht in 2022 alweer zijn derde misdaadroman uit met de veelzeggende titel ‘ VERMIST; ze hoorde voetstappen, een deur dichtslaan en weer dat geluid….’. Herkennen we  Hoogland/Amersfoort weer in dit boek? Hoe wordt je als Hooglander  een bekende thrillerschrijver?

Ruud Hopster is al jaren lid van de Historische Kring Hoogland. Van zijn hand verscheen in 2022 het boek ‘Buiten de Stad is niks; het verdwenen en vergeten leven en landschap in Hoogland-Zuidoost’. Bijna driehonderd pagina’s over een gebied dat minder aandacht krijgt dan Hoogland-West, maar met boeiende verhalen over buurten en boerderijen. En wat heeft Guido de Wijs dagelijks met dit boek te maken?

Van Hooglander Henk van der Werff, bestuurslid van de ‘Haiku Kring Nederland’ , is in 2021 het prachtige boek ‘Een brede glimlach;  haiku, haibun’ verschenen met kleurrijke illustraties van Ati Sas-Ham. Henk weet er alles van en zal Hoogland verrassen met deze Japanse poëzievormen.

Organisatoren Guido de Wijs en Ben Stoelinga zijn blij met deze zeer gevarieerde  line-up: “ We zijn er in geslaagd om aansprekende schrijvers en gasten te presenteren die óf uit Hoogland komen óf over Hoogland schrijven. Het belooft weer een inspirerende en boeiende avond te worden!”.

Restaurant De Faam aan de Hamseweg zorgt voor een exclusief Hooglands vijfgangendiner voor slechts € 37,50 excl. drankjes. Vanaf 25 september 2023 zijn kaarten verkrijgbaar en af te halen aan de bar bij De Faam op de Hamseweg. In de voorgaande jaren was het Literair Diner Hoogland al snel uitverkocht. Daarom kunnen kaarten vanaf nu al gereserveerd worden via e-mail: bstoel@planet.nl

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *