Het Vijfde Literair Diner Hoogland

Op maandagavond  10 oktober 2022 wordt het 5e Literair Diner Hoogland gehouden in restaurant De Faam. Door corona is dit jaarlijkse literaire evenement twee jaar uitgesteld. Deze avond zijn, naast stadsdichter Twan Vet, de Hooglandse schrijvers Anneke van Loenen-van Dijk, Henk van Middelaar en Ruud Hopster aanwezig.

De nieuwe Amersfoortse stadsdichter Twan Vet  krijgt als eerste en laatste het woord op deze speciale lustrumeditie van het Literair Diner Hoogland.

De Hooglandse Anneke van Loenen-van Dijk heeft in 2021 haar boek ‘ Van Dijk’ in eigen beheer uitgegeven. Het is een indrukwekkende zoektocht van een nieuwsgierige dochter naar haar vader en zijn leven op De Duist. Haar vader overleed toen ze 14 jaar oud was.

Henk van Middelaar is als Hooglandse schrijver en verslaggever niet meer weg te denken bij de Literaire Diners in Hoogland. In 2021 verscheen zijn tweede boek over de oorlog met de titel  ‘We gingen domweg, de evacuatie van Amersfoort en Hoogland op 10 mei 1940’. Vierduizend Hooglanders verlieten hun dorp en vierenveertigduizend Amersfoorters maakten zich klaar voor een reis met onbekende bestemming.  Wat gebeurde er precies en wat ging er mis?

Van Ruud Hopster (Historische Kring Hoogland) is eind 2019 het boek ‘WAAR GEBEURD’ uitgegeven met maar liefst vijftig verhalen over Hoogland in de 19e eeuw. Enkele opmerkelijke verhalen zullen aan de orde komen.

Organisatoren Guido de Wijs en Ben Stoelinga zijn blij met deze zeer gevarieerde  line-up: “ We zijn er weer in geslaagd om aansprekende schrijvers te presenteren die óf uit Hoogland komen óf over Hoogland schrijven. Het belooft een inspirerende en boeiende avond te worden!”.

Restaurant De Faam aan de Hamseweg zorgt voor een exclusief Hooglands vijfgangendiner voor slechts € 34,50 excl. drankjes. Het programma op 10 oktober begint om 18.30 uur en de inloop is tussen 18.00 en 18.30 uur. Vanaf 19 september 2022 zijn kaarten verkrijgbaar en af te halen aan de bar bij De Faam op de Hamseweg. In de voorgaande jaren was het Literair Diner Hoogland al snel uitverkocht. Daarom kunnen kaarten nu al gereserveerd worden via e-mail: bstoel@planet.nl

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *