Mooie parels, echte parels voor verpleegkundigen

Vanaf 1963 hoorde we in het TV programma van Pipo de Clown met regelmaat de de stotterende boef uitspraak van Snuf (Rudi Falkenhagen): “m-m-mooie p-parels, f-f-fijne p-p-parels”. Dat bracht ons op het idee om Henri Overtoom te interviewen omtrent zijn mooie activiteit. Hij heeft recentelijk vele verpleegkundigen in het Meander Medisch Centrum verrast met oorbellenparels.

Dit als een dankjewel voor de vele zorgen die hij heeft gekregen in dit ziekenhuis. Het zijn geen gewone parels, maar pareloorbellen die zijn moeder vaak gedragen heeft. Thuis, in zijn eigen atelier, op de Kabof zochten we hem eens op tussen al zijn parels.

“Wat moet ik ermee?”

Die parels had hij al vele jaren bovenop zijn zolder liggen en hij kwam deze tegen en vroeg zich af: “Wat moet ik ermee, omdat het parelkettingen waren die zijn moeder tot zo’n 40 jaar geleden deze vaak gedragen heeft. Zij droeg deze vanaf 1925 tot aan haar 80e levensjaar. Bij haar overlijden kwamen er vele parelkettingen voor de dag. En mijn familie had daar geen interesse in. ” Nu na vele jaren heeft hij er vele mee blij gemaakt door er oorbellen, armbandjes van te maken. Wat betreft die armbandjes, waren zijn klein- en dochters er helemaal weg van waren. Al gauw breidde dit idee uit over zijn familie, want nichten kregen ook belangstelling. Zelfs buren in zijn straat waren er helemaal weg van.

“Zij zijn altijd heel erg lief voor mij geweest” Dit alles resulteerde erin dat hij meanderend met dit idee in het nieuws kwam. De vraag wat moet ik ermee werd nog mee ingevuld, omdat hij vele verpleegkundigen, enz. heeft verrast. Zelf staat Henri er heel erg nuchter in. Hij heeft deze oorbellen gemaakt om hiermee wat terug te doen aan de vele medewerkers van hartafdeling, omdat zij altijd klaar voor hem klaar staan als enige hartproblemen had. In de afgelopen jaren is hij daar vaak verpleegd geweest. Al nadenkend kwam hij op het idee om van deze parels oorbellen van te maken. Na overleg met de teamleidster van deze afdeling, werd aan hem vertelt dat er ruim 75 verpleegkundigen hier werkzaam zijn. Henri, moest toen wel even slikken, omdat hij toen moest bedenken waar hij ruim 150 parels bij elkaar moest brengen. Al gauw heeft hij toen diverse parelarmbanden doorgeknipt, om zo deze oorbellen te maken. Dit resulteerde erin dat hij 84 sets oorbellen in 7 verschillende soorten heeft gemaakt in goud en in zilver voor deze verpleegkundigen en andere medewerkers. “Ik heb hierdoor iedereen kunnen verrassen en geen enkele uitzondering daarop gemaakt. “aldus Henri.

Wat zou jouw moeder trots op je zijn

Zijn moeder zal nu met een grote glimlach van boven naar beneden kijken en dat emotioneert Henri even als we dit benoemen. Inmiddels heeft hij na alle media aandacht meer dan 1000 reacties gekregen. In de diverse reacties leest hij o.a.: Wat zou jouw moeder trots op je zijn. Zo voelt hij dat nu ook. We eindigen met de uitspraak: “Mooie parels, echte parels”. Dit staat Henri nog helemaal bij, omdat hij dit Tv-programma kent en realiseert zich ook dat dit ook zo is. Tot slot deelt Henri het volgende met u: “Ik ben erg blij dat het Meander Medisch Centrum zo dichtbij is voor mij, omdat ik er vaak gebruik van moet maken en ik hoop dat ik nog lang hier nog mag blijven leven en wonen.”

Tot slot: Breng hier een bezoek aan de site van Henri Overtoom om meer mooi werk van hem te zien. Bekijk hieronder een AD Amersfoortse Courant reportage.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *