Duo Dennis en Yvette de Hooglandse (puzzel) Maatjes

Afgelopen zondag zouden Yvette Kommeren (38) en Dennis van Middelaar (45) gefietst hebben met de duofiets. Zij zouden mee gedaan hebben aan de enige echte carnavals fietstocht van de Eemschuumers. Zij zouden fietsen op de duofiets die al jaren wordt beheerd door de Hooglandse Maatjes. Helaas ging deze fietstocht, door omstandigheden, niet voor hun door. Het was voor hun het ultieme moment om als duo mee te doen aan een carnavalsoptocht. Maar het was ook het moment om deze duofiets te promoten onder de toekomstige gebruikers. Maar op de dag zelf werden twee mooie vervangers gevonden.

Binnen een afzienbare tijd wordt deze duofiets gestald in het dorpshuis de Neng. Daar kun je een afspraak maken om deze duofiets voor een dagdeel te huren. Dit was ook te lezen op een puzzelstukje dat tijdens de fietsoptocht werd uitgedeeld. Een aantal dagen voor deze fietspuzzeltocht spraken we hen. Onderstaand het interview.

“Deze Hooglandse dorpsfiets is in deze Carnavalsoptocht het ontbrekende puzzelstukje”

Hun slogan was: Deze Hooglandse dorpsfiets is in deze Carnavalsoptocht het ontbrekende puzzelstukje en na afloop spraken we hen. Beide wonen in de wijk Nieuwland en voelen zich in Hoogland echt thuis. Op de vraag waarom zij meededen vertelde Yvette: “Het is gewoon leuk en ook de sfeer er om heen. Helaas hebben we in de afgelopen twee jaar de carnavalsoptocht moeten missen en dat vond ik erg jammer. Op deze wijze carnaval vieren was voor ons, voor de eerste keer, ook erg leuk.” Wat Yvette ook leuk vond was dat zij samen met haar vriend en een paar anderen er samen hebben aan mogen knutselen om deze duofiets te versieren samen met de genoemde slogan. “Ik zou dat best wel vaker willen doen.”,aldus Yvette.

“Deze duofiets was het ontbrekende stuk”
Ook Dennis schoof bij het interview aan en aan hem vroegen we wat er allemaal te zien was op hun duofiets. “Deze duofiets staat voor mij als teken van saamhorigheid en ook samen zijn. Maar wat ik ook mooi vind is dat deze fiets gebruikt kan worden door mensen die een lichamelijke / verstandelijke beperking hebben en ouderen die niet meer goed alleen kunnen fietsen. Als je op deze fiets zit dan kun je heerlijk genieten van al het moois wat je onderweg ziet. Deze fiets is daarom het ontbrekende puzzelstuk om daarvan te genieten. Als we hem vragen hoe deze fiets versiert was, vertelt hij het volgende: ”Deze fiets was bekleed met allerlei puzzelstukjes van kinderpuzzels en al die stukjes vormen samen een grote puzzelstuk. We laten daarmee zien dat deze duofiets het ontbrekende stuk was in deze optocht.”

“We waren hiermee al een geslaagd duo”
Yvette vond dit erg leuk om deze fiets te versieren en aan te kleden met deze puzzelstukjes. “Het plezier in het maken van dingen. Denk aan de zelfgemaakte puzzelhoeden en dan heb ik het nog niet over zelfgemaakte kleding. Dit maakte en voelde voor mij als een groot succes.” 
Dennis vult dit aan met: “We waren hiermee al een geslaagd duo. Niet alleen dat we samenwonen maar ook dat we voor het eerst mee deden aan deze carnavalsoptocht. Wat ook mooi is dat we hiermee elkaar verbinden. Tot slot hopen we dat de kijkers verrast waren door onze creativiteit en misschien vallen we hiermee zelfs in de prijzen! Dank aan de Eemschuumers en aan alle deelnemers. Samen met Yvette heb ik enorm genoten!”

Hoe zij genoten hebben is te zien in de onderstaande reportage:

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *