De wijzers op de toren staan stil!

Hoe laat is het in Hoogland, nog steeds is het volgens de klok op onze kerk rond 15:30 uur.
De tijd tikt geduldig verder in de rest van de wereld en ook bij ons al is dat niet zichtbaar.

Daar kan binnenkort verandering in komen. Het aandrijfwerk voor de wijzers is besteld en Eijsbouts verwacht dat eind van deze maand te kunnen leveren. Er zijn nog wat kleine details die uitgewisseld dienen te worden. Denk aan de diameter van de as waar de
wijzers op zijn gemonteerd en het elektrisch schema waar we nog wat bekabeling voor moeten aanleggen. In de bestaande situatie zit de moederklok in de kapel. Deze blijft hangen, maar wordt losgekoppeld van het torenuurwerk. De nieuwe “moederklok”
monteren we in de toren.

We houden jullie verder op de hoogte wanneer de wijzers van de klok weer de goede tijd gaan aanwijzen en de klok weer gaat slaan van onze Martinuskerk. Een ding weten we zeker: met het hoogfeest van Pasen laten we alle klokken luiden

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *