Vrijwilligerswerk geeft je kleur bij Arda Ham

Eind vorig jaar werd een artikel geplaatst in het Martinusbericht  over onze vrijwilliger Ton Kok gelezen. Nu gaan we daar een vervolg op geven en spraken we zeer recent met Arda Ham-van Loen (76). Zij zingt in het Parochiekoor Hoogland en is ook een enthousiaste vrijwilligster in onze geloofsgemeenschap. Naast het zingen in het genoemde koor heeft zij ook een bijzondere passie en dat is het schilderen van Iconen. Als we bij haar thuis komen dan zien we een icoon op haar schildertafel liggen waar zij met de nodige gedrevenheid en precisie aan het werk is. Ze is tijdens het schilderen geconcentreerd bezig om het tot een volmaaktheid te maken die je stil maakt.  Tijd om met haar eens nader kennis te maken. Zij vertelt in deze ontmoeting over een van haar vrijwilligersactiviteiten die zij doet voor onze geloofsgemeenschap.

De kerststalbeelden zijn weer als nieuw
Recentelijk heeft zij een aantal beelden van kerststal heeft gerepareerd en andere bijgewerkt heeft met een nieuw verf. Deze kerststal staat tijdens kerstmis altijd in de centrale hal van de Pastorie. Deze beelden groep hebben we gekregen van Hanny van Grondelle. Met veel precisie en passie heeft zij deze beelden weer kleur gegeven.

“Er komt nog genoeg geluid uit”
Naast het schilderen zingt zij haar zangpartij in het Parochiekoor Hoogland. “Ik vind dit ook hartstikke leuk, omdat samen zingen gewoon erg fijn is.” Al maakt zij zich wel zorgen over de grote van dit koor, want soms moeten leden van ons verlaten door b.v. ouderdom of fysieke klachten.  “Zo gaat het in het leven nou eenmaal, maar er komt nog genoeg geluid uit hoor!. Daarentegen geeft het mij wel veel betrokkenheid bij deze gemeenschap. ”

“Het geeft je veel voldoening als de klus weer geklaard is! ”
Tot slot: Een oproep aan u om mee te doen in de genoemde activiteiten. Iedereen is van harte welkom. Vrijwilligers zijn nog steeds nodig. Het is een nieuwe vorm van ontmoeting,  verstilling en gezelligheid. “Het geeft je veel voldoening als de klus weer geklaard is! ” Dus lezers van deze site we nodigen u van harte uit en kom in gesprek of ontmoeting.

Stuur hier een email naar ons secretariaat of doe een telefoontje naar 033-4801223 of spreek een toevallige vrijwilliger aan die u kent in onze geloofsgemeenschap! Breng hier ook een bezoek aan onze internetsite en lees meer over het vrijwilligerswerk van Arda Ham en anderen!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *