Een kleurig verlichte tractortocht door Hoogland

Komende zaterdagavond 8 januari, rijden Eemlandse boeren met hun verlichte tractor in onze omgeving. Ook Hoogland doen zij aan. Vorig jaar was dat een groot succes. Een van de deelnemers zijn de kinderen van Pieter Kuijer, want helaas kan hij zelf niet mee doen. Aan de vooravond hiervan spraken wij hem.

“Ik doe van alles het is een mengsel van activiteiten”
Pieter (56) is een agrariër die aan de rand van Soest woont en hij is vooral bekend geworden met lammetjes kijken. Naast zijn schapen heeft hij ook 55 melkkoeien en doet hij ook aan akkerbouw. Maar Hoogland is voor hem ook niet onbekend, want hij heeft er vroeger veel gelopen en kent diverse inwoners.

“Het geeft hiermee wat fleurigheid en licht”
Samen met 3 andere agrariërs, te weten John Beukers uit Bunschoten, Bert Valkengoed uit Eemdijk en Bert Majoor uit Eemnes organiseert hij de komende tractortocht. Op de vraag waarom deze tocht georganiseerd wordt, vertelt Pieter het waarom van deze tocht: “In deze donkere tijden en nu met corona is dit idee vorig jaar op meerdere plekken in ons land bedacht. Het geeft hiermee wat fleurigheid en licht te brengen bij de mensen met versierde tractoren.”
Vorig jaar zijn zij tijdens deze tocht ook langs diverse verzorgingshuizen gegaan en hebben daar diverse streek produkten gebracht. Hiermee gaven zij aan de bewoners en aan het verplegend en verzorgend personeel een hart onder de riem. Echter dit jaar brengen zij een lichtje voor iedereen. Dit is ook een eenvoudige activiteit, omdat er geen grote groepen mensen bij elkaar kunnen komen, want de deelnemers blijven in hun eigen cabine van hun tractor zitten. “Op deze wijze kan het toch heel mooi, dachten we met elkaar.”, aldus Pieter. De verwachting is dat er net als vorig jaar 100 tractoren mee doen.

Een tractortocht vol met gekleurde lampjes
De route start met een tractor, waarop het jaartal 2022 op staat. Het startpunt is op de Wakkerendijk in Eemnes en wordt vervolgd naar het centrum van Baarn. Hierna gaat de stoet naar het centrum van Soest en dan gaan zij naar Hoogland. Vanaf de Hamseweg beginnen zij, waarna zij over de zevenhuizerstraat gaan richting het eindpunt Bunschoten. Onderweg zullen zij weer een aantal verzorgingshuizen bezoeken en ook verrassen. “Ik vind dit een hele mooie afleiding en het is ook leuk om dit te doen. Vorig jaar waren de reacties enorm positief.” De eerste tractoren worden om ± 21:00 uur verwacht in Hoogland en er doen ook een aantal agrariërs mee uit Hoogland. Inwoners aanschouw dit spektakel.

Foto’s en filmpje
Op de hoofdfoto zien we de kinderen van Pieter Kuijer en in de onderstaande foto’s zien we de tractoren van inwoners in Hoogland Rico en Luca Voskuilen. Zij doen morgenavond gezellig mee.

Bekijk hier een korte reportage met foto’s en filmpje van afgelopen jaar.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *