Leer Nederlandse en Hooglandse vogels herkennen met uniek prentenboek

Een kijk- en zoekboek vol vogels, vogels en nog eens vogels. 

De natuur wordt nog leuker als je er net iets meer van weet. Sinds deze week is Het Grote Vogelzoekboek van de Amersfoortse / Hooglander Erik van Bemmel verschenen. In dit prentenboek ontdek je meer dan honderd kleurrijke vogels die je écht in jouw omgeving kunt tegenkomen. Ben jij een echte speurneus? Dan is dit boek voor jou.

Wie echt leert kijken ziet overal natuur 
Auteur Erik van Bemmel (1985) werd in Kenia geboren op steenworp afstand van het vogelrijke Kakamega Forest. Al snel vertrok hij naar Nederland, maar de liefde voor de natuur werd hem met de paplepel ingegoten. “We gingen op vogelkamp naar de Waddeneilanden, brachten zomerse vakanties door in ruige berglandschappen en wandelden lange tochten dwars door Nederland”, zegt hij enthousiast. Steeds vaker stond de natuur centraal. Twee jaar geleden reisde hij in een oude jeep de wereld rond. Beklom bergen van 5000 meter, snorkelde met reuzenroggen en zag op enkele meters een tijger voorbij lopen. “Tijdens deze reis heb ik gezien hoe mooi de wereld is, maar ook dat de mensheid er soms een zooitje van maakt. Met mijn tekeningen wil ik laten zien hoe mooi en belangrijk de natuur is en dat er ongelofelijk veel te ontdekken valt. Want wie echt leert kijken, ziet dat de natuur overal is”, vertelt Erik passievol.

Nederlandse zoogdieren, insecten of onderwaterdiertjes
De bladzijden zijn opgedeeld in verschillende herkenbare leefgebieden. Op deze manier leer je nog sneller welke vogel je waar kunt tegenkomen. Zo wil hij laten zien hoe mooi de natuur is en dat we er zuinig op moeten zijn. Uitgeverij Clavis was meteen enthousiast en opperde om een serie zoekboeken te maken waarin verschillende aspecten uit de natuur centraal staan. Dus als het goed is verschijnen de komende jaren nog meer boeken vol met Nederlandse zoogdieren, insecten en onderwaterdiertjes.

Dit boek is in Hoogland te koop via Primera Brundel en Bruna Hoogland

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *