Rob Lampe in gesprek met schrijver en auteur van het boek: WE GINGEN DOMWEG

WE GINGEN DOMWEG Een boek over de evacuatie van Hoogland en Amersfoort op 10 mei 1940. Dorpen en de stad Amersfoort, gelegen aan de Grebbelinie werden op 10 mei geëvacueerd. In het boek concentreert de bekende schrijver Henk van Middelaar zich op Amersfoort (44.000 inwoners) en Hoogland (4000 inwoners). Die evacuatie was grondig voorbereid. Al vanaf september 1939 maakte Defensie plannen voor die evacuatie. Een enorme briefwisseling met de te evacueren gemeentes en de vluchtoorden was het gevolg. Burgemeesters mochten hun bevolking niets vertellen, alles moest in het geheim gebeuren. Het vertrek van de Hooglanders vond onder dramatische omstandigheden plaats. Terwijl de bevolking kussenslopen volstouwde (koffers hadden de meeste inwoners niet) staken Nederlandse militairen boerderijen en huizen in brand om een schootsveld te creëren.

Henk vertelt in onderstaande reportage hoe hij gekomen is tot dit boek

Het is te verkrijgen bij Bruna Hoogland en Primera Brundel en andere boekhandels in Amersfoort. Het boek is ook te bestellen via onderstaande email. De prijs is: € 19,40.

  • Bruna Hoogland: bruna0768@bruna.nl
  • Primera Brundel: brundel@primeranet.nl

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *