Boek: We gingen domweg (evacuatie van Hoogland en Amersfoort)

Afgelopen week is het derde boek van Henk van Middelaar uit gekomen. Henk, schreef al eerder over de oorlog dit was het boek 23 april 1945, zes uur. 

Nu heeft hij een boek geschreven over de evacuatie van Hoogland en Amersfoort op 10 mei 1940. Dorpen en de stad Amersfoort, gelegen aan de Grebbelinie werden op 10 mei geëvacueerd. In het boek concentreert de bekende schrijver Henk van Middelaar zich op Amersfoort (44.000 inwoners) en Hoogland (4000 inwoners). Die evacuatie was grondig voorbereid. Al vanaf september 1939 maakte Defensie plannen voor die evacuatie. Een enorme briefwisseling met de te evacueren gemeentes en de vluchtoorden was het gevolg. Burgemeesters mochten hun bevolking niets vertellen, alles moest in het geheim gebeuren. Het vertrek van de Hooglanders vond onder dramatische omstandigheden plaats. Terwijl de bevolking kussenslopen volstouwde (koffers hadden de meeste inwoners niet) staken Nederlandse militairen boerderijen en huizen in brand om een schootsveld te creëren.

Verkoop adressen in Hoogland
De prijs van dit boek heeft een bijzondere prijs, namelijk: € 19,40.
Het is te verkrijgen bij Bruna Hoogland en je kunt dit boek hier per email bestellen.
Primera Brundel doet ook mee. Ga hier naar hun site!

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *