De klokken van de Sint Martinuskerk gaan luiden voor het klimaatalarm

Behalve de coronacrisis is er ook de klimaatcrisis. Als we straks gaan stemmen, vinden we het belangrijk om te kiezen op een partij die goed voor de schepping wil zorgen.

Daarom zijn we blij dat de Geloofsgemeenschap Sint Martinus meedoet aan de landelijke actie op zondagmiddag 14 maart om 15.00 uur, vlak voor de verkiezingen. Op deze middag laten we de kerkklokken 5 minuten luiden voor het klimaat. Maar U kunt ook zelf meedoen U wordt opgeroepen om thuis 5 minuten ‘alarm te slaan’. Voor een goed klimaatbeleid.

Doet u mee? Dat kan bijvoorbeeld door een wekker te laten rinkelen vanuit uw deuropening of balkon, of door muziek te maken. Laat zien dat u meedoet door hier u aan te melden op de site van klimaatmars2021. In Amersfoort – en in ruim 40 andere steden – wordt op die zondagmiddag ook een podiumprogramma (coronaproof) voorbereid. Daar is de Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort mee bezig. Daarin werken milieuorganisaties samen met de Amersfoortse Groene Kerken. Meer informatie leest u hier op hun Facebook.
Dank u wel voor het meedenken en -doen!

Ook online laat de Sint Martinuskerk de klokken nu al luiden. Kijk maar: 

Ook De Inham doet mee aan het klimaatalarm.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *