De laatste editie van de Hooglandse Wintersferen in wintertinten gehuld

De laatste editie van de Hooglandse Wintersferen in wintertinten gehuld

Op vrijdag 16 december 2022 vindt de tiende en tevens laatste editie van de Hooglandse Wintersferen plaats. Aan de vooravond van deze editie spraken wij Henk van Middelaar thuis aan de keukentafel. We kijken in een paar bijzondere momenten even terug.

“Dit kun je niet met een paar man”
Dit event wil naast het vertellen van het kerstverhaal de mensen de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten onder het genot van muziek en een drankje, dit aangevuld met marktkramen, orkesten en niet te vergeten de kunstroute in de kerk zelf. Het was aan het begin in 2013, in de basis, goed van opzet. Maar in mijn ogen met te weinig personen. “Dit kun je niet met een paar man”, aldus Henk.
En nu, tien jaar later,  lopen wij tegen het zelfde probleem aan. Te veel vrijwilligers willen stoppen en daar hebben wij geen nieuwe voor kunnen vinden. En dan moeten wij heel nuchter tot de conclusie komen dat het event na 16 december stopt.

Het evenement
Net als voorgaande jaren, kunnen bezoekers rondom de Sint Martinuskerk rondneuzen langs allerlei kerstkramen. Er wordt buiten gezongen en muziek gemaakt, glühwein geschonken en kinderen kunnen broodjes bakken boven het vuur. Zowel jong als oud kan onder professionele begeleiding zich vermaken bij het creëren van leuke kerstversiering en voor de allerkleinsten is er dit jaar een draaimolen, speciaal voor de kleintjes.

Dit jaar organiseert Martinus Verbindt op de zelfde tijd een kerststallenroute welke start op het terrein van de Hooglandse Wintersferen.

“Licht”
Als we kijken naar de highlights van dit event dan spreekt bij menig bezoeker de lichtjes rondom de pastorievijver aan. De vraag is hoe Henk dit beleefd en hij vertelt daar het volgende over: “Licht en warmte geeft de mensen en dus ook de bezoekers een prettig gevoel  Dat ziet men ook terug bij de Hooglandse Wintersferen. Als het donker begint te worden ziet men alle kaarsjes branden rondom de vijver en de lampjes in de bomen. Dan komen ook de bezoekers. De piek van het bezoek ligt tussen en zes en acht uur.

Tot slot: Kom kijken en verwonder je tijdens deze editie van de Hooglandse Wintersferen in en rondom de Sint Martinuskerk. Je kunt je in de kerk je laten verwonderen door kunst bij kaarslicht in het thema ‘wintertinten’. Het evenement begint om 15.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

Kijk voor de actuele info op de site van de Hooglandse Wintersferen: https://www.hooglandsewintersferen.nl/

Bekijk ook het youtubefilmpje met voorzitter Henk van Middelaar.

Hey hallo daar 👋
Leuk dat je het Hooglandse nieuws volgt.

Meld je gratis aan om elke maand de Hoogland Online maandupdate te ontvangen.

We spammen niet en in iedere update zit ook een link om af te melden. We geven je mailadres aan niemand door.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *