Drie ‘nieuwe’ tuinbanken rondom de Sint-Martinuskerk

Op zaterdagmorgen 25 april j.l. heeft de geloofsgemeenschap Sint Martinus een oproep gedaan in het radioprogramma Servicelijn van RTV-Utrecht. Dit radioprogramma wordt gepresenteerd door Vivian Boelen. In dit programma hebben we een oproep gedaan aan de luisteraars om ons tuinbanken te schenken die we wilden plaatsen naast de Mariakapel en op de begraafplaats, De Langenoord.

We merkten dat in de aanvang van de Corona het bezoek aan de Mariakapel toenam. Als je daar heen gaat, dan mag je maar met een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Het plaatsen van een tuinbank zou het wachten wat kunnen veraangenamen. Deze oproep werd door vele inwoners van onze provincie Utrecht gehoord.

De resultaten

Nadat de hoorn van de telefoon was neergelegd, kwamen de reacties binnen. Zo had een inwoner in Doorn voor ons twee bijzondere tuinbanken en die wilde hij wel aan ons schenken. Een mevrouw uit Woerden reageerde ook, want zij had op haar balkon een houten tuinbank staan. Zij wilde hiervan af en schonk deze ook aan ons.

In totaal kregen we 3 tuinbanken en met deze oogst zijn we heel erg blij! Hierna hebben we naar vrijwilligers gezocht en deze waren in mum van tijd bij elkaar. Zo ging Harry van der Grinten samen met vrijwilliger Herman Kok naar de plaats Doorn. Gerard Hoogland deed ook mee. Hij ging samen met mij (Gerard Hilhorst) en een goede vriend van hem naar Woerden. Bij aankomst op de diverse plekken was iedereen verrast. Het resultaat was naar onze wens. Deze tuinbanken moesten echter alleen nog een mooi lakje verf krijgen. Dit is verzorgd door de leden van de Tuingroep.

Inmiddels zijn alle banken nu geschilderd en staan deze op de genoemde plekken rondom de Sint-Martinuskerk. Onze Geloofsgemeenschap is hier erg blij mee. Een gift in natura doen altijd het proberen waard!

Dus als u thuis ook iets heeft staan wat u niet meer gebruikt of weg wilt doen, neem eerst even contact met ons op, want wie weet hebben we belangstelling! We zijn met uw gift in natura ontzettend geholpen!

In Hoogland doen we alles met elkaar en voor elkaar en bekijk hier voor meer foto’s en info.

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *